Kazakistan’da yaşayan Ahıskalılardan Fetih 1453 Camii’ne 90 bin TL’lik yardım

Kazakistan’da yaşayan Ahıska Türkleri, Bursa’nın İnegöl ilçesinde inşa edilen Fetih 1453 Camii’ne 90 bin TL’lik yardımında bulundu.

Yayınlama: 08.09.2020
1.099
A+
A-

Alanyurt Fatih Mahallesi yeni inşa edilen Fetih 1453 Camii’ne Kazakistan’da bulunan Ahıska Türklerinden destek geldi. Kazakistan’daki Ahıstaka Türkleri, kendi aralarında 90 bin TL toplayarak cami görevlilerine teslim edilmek üzere İnegöl’e gönderdi.

 

Halıların alımında da kullanılacak olan 90 bin TL’lik yardımı cami görevlilerine teslim eden İnegöl Ahıska Türkerleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özbek Güneş, şu ifadeleri kullandı:






 

“Yeni inşa edilen camiye halı alınacağı ve bunun için bir arayış olduğu bilgisini aldık. Aramızda konu ile ilgili çalışmalarda bulunduk. Kazakistan’da bulunan Ahıska Türkü ağabeylerimiz halıları almak istediklerini bizlere ilettiler. Toplam 90 bin TL’lik bir yardım bizlere gönderildi. Bizlerde bu parayı cami görevlilerine teslim ettik. Bu yardımda emeği geçen Kazakistan’daki ağabeylerimize, kardeşlerimize çok teşekkür ederim. Allah yardımlarını kabul etsin inşallah”

 

İnegöl Ahıska Türkerleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş ise, “Öncelikle Kazakistan’daki Ahıskalı kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Ana vatanından hiçbir zaman kopmadılar. Bugün de görüyoruz ki her zaman taşın altına elini koyan bir milletimiz var. Ben tekrar kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş