KDV indirimi kesinlikle olması gerekiyor

Erken seçim kararının alınmasının ardından iç piyasanın hareketlenmesi için gündeme gelen KDV indirimi ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Kağıt, Orman ve Mobilya İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “Bu indirim kesinlikle olması gerekiyor. Sadece mobilyacılar için değil, ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlıyor” dedi.

Yayınlama: 25.04.2018
568
A+
A-

KDV indirimi ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Kağıt, Orman ve Mobilya İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “Mobilya sektörü üretim sektörünün lokomotif gücü. İmalat sektöründe yaklaşık 20 sektörü ilgilendiriyor. Kimya,tekstil,makine,ağaç,orman,deri gibi. Bütün imalat sektörünün adeta lokomotifi ve kalbi. Onun için mobilya Sektörü çalıştığı zaman Türkiye’de hem istihdama, hem yatırıma büyük bir akım oluyor. Bunun en önemlilerinde nbirisi, mobilya sektöründeki KDV %8’e düşerse mobilyanın kapasite oranı artıyor. Geçen sene mobilya sektörü %37 büyüdü, bu büyümesinde hem maliye kazandı, hem tüketici kazandı, hem üretici kazandı. Dünya pazarında da firmaların biraz daha güçlenerek pay almasını sağlıyor. İhracatı da dolar bazında bugün yükseltiyor. Hem istihdama yönelik fayda sağlıyor %8 bizim kesinlikle talebimiz. Çok faydası olacak. Mobilya sektörü yaklaşık 500 bin kişiyi dolaylı olarak istihdam eden bir sektör. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan biliyorsunuz istihdama çok büyük önem veriyor. Mobilya sektörü istihdamı arttıran bir sektör oldu. Maliye bu işten kazançlı çıkıyor. Bu indirim kesinlikle olması gerekiyor. Sadece mobilyacılar için değil, ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlıyor” dedi.

 

MÜTEŞEKKİR OLACAĞIZ






Güleç, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Biz hep söylüyoruz ,Eylül’den beri iç piyasa işler durgun gidiyor bunun nedenlerinden biri bu kadar KDV oranının yüksekliği. Zaten ağaç mamüllerine çok büyük bir zam geldi. Özellikle süngere çok büyük bir zam geldi. Zaten artık fiyatlar kurtarmıyor.Dünyada rekabet edebilme özelliğimizi kaybediyoruz. Mobilya’yı 10 ayda satıyor ama KDV’yi gidip hemen peşin ödüyoruz.Finans olarakda mobilya sektörüne çok büyük bir yük teşkil ediyor. Biz bunu hep dile getiriyoruz. Neticede Türkiye’de daha güçlü bir imalat için mobilya sektöründe ki bu KDV indirimini önemsiyoruz. İnşallah talebimiz yerinde görülür. Hükümetimize müteşekkir olacağız”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş