‘Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan her vatandaştan oy isteme hakkına sahiptir’

Yayınlama: 05.04.2023
202
A+
A-

CHP İnegöl İlçe Sekreteri Mümin Kınabaş, CHP-HDP yakıştırılması ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan her vatandaştan oy isteme hakkına sahiptir. Bu ülkede asıl beka sorunu, Suriyelilerin, Afganların diğer ülke vatandaşlarının yasa dışı yollarla ülkemize gelmeleridir” dedi.

CHP İnegöl İlçe Sekreteri Mümin Kınabaş, yazılı basın açıklamasında bulunarak, ittifakın 6 partiden oluştuğunu ve bu partiler dışında bir partinin ittifak içinde olmadığını ifade etti.

Özellikle üstü kapalı olarak HDP – CHP yakınlaşmasına da değinen Kınabaş, Kılıçdaroğlu’nun tüm vatandaşların oylarına talip olduğunu belirtti.






Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kınabaş, şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilke ve devrimlerine sahip çıkacağız. Bizim tek davamız, Türk Devleti’ni ilelebet yaşatmak, Atatürk’ün ikinci büyük eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, darbelerde en çok mağdur edilen, terörün en çok tehdit ettiği partidir. Bu sebeple, suçu kesinleşmemiş ve davaları sonuçlanmamış kişilerin, haksız yere hapis yatmalarına da karşıdır. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyan her vatandaştan oy isteme hakkına sahiptir. Bu ülkede asıl beka sorunu, Suriyelilerin, Afganların diğer ülke vatandaşlarının yasa dışı yollarla ülkemize gelmeleridir. Gayri menkul satın alıp vatandaş yapılmalarıdır. Cumhuriyet Halk Partisi camilerde, kışlada, üniversitelerde siyaset yapılmasına karşıdır. Camiler, kışla, eğitim yuvaları hepimizindir. Her siyasi görüşten insanlar vardır. Yolumuzun sonu aydınlık bir Türkiye’dir. Güçlü bir parlamenter sistemidir. Tünelin ucunda ışık doğar-güneş doğar gelen bahardır. Türkiye’nin Baharıdır. Bu düşüncelerle İslam Aleminin Ramazan Ayını sağlık ve mutluluk içinde idrak etmelerini canı gönülden diliyorum, Allah oruç tutabilenlerin oruçlarını kabul etsin”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş