Kırcalı MTAL Bursa üçüncüsü oldu

İHH İnsani Yardım Derneği Bursa Şubesinin Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında Bursa genelinde bulunan tüm resmi/özel ortaokul, ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği “Merhamet ve Yardımlaşma” konulu mektup ve resim yarışması sonuçlandı. Yarışmanın resim kategorisinde İnegöl Salih İbrahim Kırcalı MTA Lisesi öğrencisi Ayşe Kupa il üçüncüsü oldu. İnegöl Salih Kırcalı MTA Lisesi İnegöl’den dereceye giren tek okul oldu.

Yayınlama: 19.03.2018
924
A+
A-

BAŞARILARIYLA ANILAN OKUL

Konuyla ilgili bilgi veren okul müdürü Abdurrahim Mercan; “Okulumuz aldığı derecelerle adından söz ettiren bir okuldur. Edebiyat öğretmenimiz A.Metin Kürümoğlu’nun danışmanlığında hazırlandığımız yarışmalarda Türkiye, Bursa ve İnegöl olmak üzere toplamda yüz elli derece aldık. 2016 yılında İHH’nın aynı kapsamda yaptığı yarışmada da yedi öğrencimiz Bursa’da okulumuzu temsil etmiş; üç öğrencimiz Bursa derecesi alarak Bursa’yı Türkiye finallerinde temsil etmişti. Bu yılki yarışma Bursa ve ilçeleri arasında oldu. Öğrencimiz resim dalında Bursa üçüncüsü olarak ilçemize derece kazandırdı. Öğrencimize ve öğretmenine gayretlerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

 






İNEGÖL’DEN DERECE ALAN TEK OKUL

Okulun edebiyat öğretmeni A.Metin Kürümoğlu yarışma ve okulun başarılarıyla ilgili; “Merhamet ve yardımlaşma çok önemli kavramlar. Öğrencilerimizi bu kavramların bilincinde yetiştirmek çok önemli. Bakanlığımız ve İHH’nın “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında yaptığı  çalışmalar bunu sağlamada önemli katkılar sağlıyor. Biz de okul olarak bu faaliyetlere katkı sunmaktayız. Önceki yıllarda yapılan yarışmalarda önemli dereceler almıştık. Öğrencilerimizin bu yarışmalara katılımı merhamet ve yardımlaşma konusunda farkındalıklarını artırdı. İnegöl’den dereceye giren tek okul olmamız ayrıca bizi sevindirdi. Derece alan öğrencimi kutlar, başarılarının devamını dilerim.”dedi.

 

İNEGÖL’Ü  TEMSİL ETTİ

Bursa üçüncüsü olan Ayşe Kupa ise; “Meslek derslerimizin yanında edebiyat öğretmenimizin teşvikiyle kültürel çalışmalara da katılıyoruz. Resim yeteneğimi bu alanda geliştiriyorum. Okuluma ilçe ve il dereceleri kazandırdım. Birkaç kez de eserlerim Türkiye finallerine kaldı. Bana destek olan ve yönlendiren öğretmenim A.Metin Kürümoğlu’na ve okul müdürüme çok teşekkür ederim.” Dedi.

 

Yarışmacıların ödülleri 16 Mart 2018 Cuma günü saat 19.30’da Bursa Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu‘nda düzenlenen Mektup filminin gala programından sonra derece alan öğrencilere verildi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş