KIRCALI MTAL ÖDÜLÜNÜ ANKARA’DA ALDI

Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile İLESAM(Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) tarafından düzenlenen “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız” 3. Ulusal Slogan ve Logo Yarışmasında Logo dalında Türkiye ikincisi olan İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Aziz Çınar, Telif Hakları Genel Müdürü Dinçer Ateş adına Gelirler ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yurdanur Aybar’ın elinden Ankara’da Türkiye ikinciliği ödülünü aldı.

Yayınlama: 29.05.2017
1.638
A+
A-

İKİNCİ KEZ TÜRKİYE DERECESİ

Törende duygularını dile getiren Aziz Çınar; “Türkiye ikincisi olduğum için çok mutluyum. 2015’te de İrem Ekici arkadaşım Türkiye birincisi olmuştu. Aynı yarışmada iki kez Türkiye derecesi yaptık. Bizleri yarışmalara hazırlayan edebiyat öğretmenimiz Metin Kürümoğlu’na, okul Müdürüm Abdurrahim Mercan’a, desteklerinden dolayı aileme ve İLESAM’a teşekkür ederim” dedi.

 






BURSA’YI HAKKIYLA TEMSİL ETTİK

Konuyla ilgili davetlilere bilgi veren Okul Müdürü Abdurrahim Mercan; “Okulumuz İnegöl’de kültür, sanat, sağlık alanlarında yapılan yarışma ve faaliyetlere katılıyor, her yıl önemli başarılara imza atıyoruz. Edebiyat öğretmenimiz A.Metin Kürümoğlu’nun danışmanlığında katıldığımız bu yarışmada ikinci kez Türkiye derecesi aldık. İlimize ve ilçemize kazandırdığımız bu başarıdan dolayı çok mutluyuz. Geçen yıl da katıldığımız yarışmalarda altı öğrencimiz ülke finalisti olmuş, on iki öğrencimiz de il ve ilçe birincilik ve ikincilikleri kazanmıştık. Aldığımız bu başarı bizi çok mutlu etti. Bu yarışmada gösterdiği başarıdan dolayı öğrencimiz Aziz Çınar’a ve danışman öğretmenine teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.

KORSAN YAYIN KUL HAKKINA GİRMEKTİR

Telif  Hakları Genel Müdürlüğü Gelirler ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yurdanur Aybar ise; “ Bu yarışmalarla küçük yaşlardan itibaren çocuklarımız korsan yayınlara karşı bilinçlendirilmektedir. Korsan yayın aynı zamanda kul hakkına girmektir. Böyle bir etkinlik yaptıklarından dolayı İLESAM’ı bakanlık olarak destekliyoruz. Yarışmaya katılan tüm okulları tebrik ederim. İnegöl KırcalıMTAL’in ikinci kez Türkiye derecesi almış olduğunu öğrendim, Başta okul müdürü Abdurrahim Mercan olmak üzere edebiyat öğretmeni Metin Kürümoğlu’nu ve Aziz Çınar’ı tebrik ederim. Öğrencimizin başarısının devamını dilerim” ifadelerini kullandı.

İLESAM BAŞKANI: “İNEGÖL’Ü TEBRİK EDERİZ”

Yarışmayı düzenleyen İLESAM Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız İnegöl’ü tebrik ettiğini ifade ederek, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz yarışmaya hem logo hem de slogan dalında devamlı katılan okulunuzu ve İnegöl’ü tebrik ederim. 2015’te Okulunuz öğrencisi İrem Ekici’yle Türkiye birincisi; 2017’de de Aziz Çınar adlı öğrencinizle Türkiye ikincisi oldunuz. Öğrencilerimizin eğitim hayatında başarılarının devamını dilerim. Öğrencilerimizin Korsan yayıncılığa karşı bilinçlenmesinde bizlere ve bakanlığımıza destek olan öğretmen ve idarecilerimize de teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Tören, yarışmacılar ve protokolün çektirdiği toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş