Kırsalda okullar çürüyor

İnegöl’ün kırsal mahallelerinde bulunan okulların bir çoğu, eğitim verilmediği için kullanılamıyor. Bir çok kırsal mahalle sakini ise kullanılmayan okulların çeşitli sosyal aktiviteler yapılması için mahalle sakinlerine tahsis edilmesini istiyor.

Yayınlama: 27.02.2018
552
A+
A-

Kırsaldan şehir merkezlerine göç her geçen gün artarken, ilçemizde de bir çok kırsal mahalle bundan nasibini alıyor. Köylerde nüfusun düşmesi ve çocukların bir sınıfı doldurmayacak kadar az olması, taşımalı eğitim ile eğitimlerine devam etmeleri, kırsal mahallelerde bulunan okulların kimsesiz kalmasına neden oluyor.

 

İnegöl’ün birçok kırsal mahallesinde bulunan okullar, öğrencilerin az sayıda olmasından dolayı eğitime kapatılmış durumda. Okulların bakımlarının yapılmaması ve öğrencilerinde merkezi okullarda eğitim görmeleri, kırsalda bulunan okulların çürümesine neden oluyor.






 

Bazı kırsal mahallelerde okulların bahçeleri düğünler için ideal yer olurken, bazı kırsal mahalle sakinleri ise bu alanların sosyal etkinlikler için kullanılmasını istiyor.

 

Özellikle bazı mahalle muhtarları, bulunduğu mahallenin sakinlerinin kendilerine baskı yaptığını ve okulların mahalle sakinlere tahsis edilmesini istediklerini ifade etti.

 

BAKANLIK KARŞI

Mahalle sakinlerinin isteklerine ise İl Milli Eğitim onay vermiyor. Konunun ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından tekrar gözden geçirilmesini isteyen kırsal mahalle muhtarları, okulların gerek Halk Eğitim Merkezi gerekse de İnegöl Belediyesi’nin düzenleyeceği eğitim ve meslek edindirme kursları ile yeniden hayata kazandırılacağını ifade ettiler.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş