Kış lastiği takmayan araçlara 625 TL ceza kesildi

Geçtiğimiz Cuma akşamı İnegöl’de karın etkisini göstermesiyle birlikte, kış lastiği uygulamasına ağırlık veren İnegöl Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği ekipleri, kış lastiği takmayan araçlara 625 lira ceza kesti.

Yayınlama: 25.12.2017
587
A+
A-

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012’de yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğe göre Mezitler ve Ümitalan mevkilerinde uygulama yapan İnegöl Bölge Trafik İstasyonu Amirliği ekipleri, kış lastiği takmayan araçlara ceza yazdı.

 

EN İNCE AYRINTISINA KADAR İNCELİYOR






Uygulamalarda, İnegöl Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği ekipleri, diş kalınlıklarına varıncaya kadar ölçüm yaparak lastikleri en ince ayrıntısına kadar inceliyor. Kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla başlatılan uygulamayla, karlı havalarda yolların kapanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

 

İnegöl Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği ekipleri, İnegöl-Bursa ve İnegöl-Bozüyük arasındaki sorumluluk bölgesi olan karayolu üzerinde denetimlerini sürdürüyorlar. Araçların lastiklerinde bulunması şart olan ‘M+S’ işareti veya kar tanesi işareti arayan ekipler, ayrıca araç tipine göre olması gereken lastiklerin asgari diş kalınlıkları da ölçülerek usule uygunluğunu da denetliyorlar. Ekipler, ayrıca kış lastiği uygulamasına uyan sürücüleri tebrik ederek, kazasız yolculuklar diledi.

 

UYGULAMA CAN GÜVENLİĞİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

Ekiplere uygulama için teşekkür eden sürücü Musa Toker, “Özellikle şehirler arası yollarda su ve kar birikintilerinden dolayı araçlar riskli bir şekilde manevra yapıyorlar. Kışın bu risk biraz daha artmış oluyor. Yerlerde buzlanma olduğu zaman arabayı zabdetmek zor oluyor. Sadece ticari araçlarda değil, tüm araçlarda kış lastiği uygulaması bence daha doğru olacaktır. Bunun için ekiplerimiz görüldüğü gibi 24 saat görev başında çalışıyorlar. Hepsine verdikleri bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşların güvenliği için burada bu soğukta görev yapmaya çalışıyorlar. Bizde vatandaş olarak yardımcı olmamız gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş