Kitap şöleni başladı

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği ‘İnegöl Kitap Günleri Fuarı’ dün düzenlenen törenle kapılarını açtı. MODEF Fuar Alanında düzenlenen ve 16-25 Şubat tarihleri arasında açık kalacak olan kitap fuarında 100 yayınevi eserlerini İnegöllülere sunacak. Fuara ilk günden yüzlerce öğrenci akın ederken, fuar kapsamında birçok yazar da İnegöl’de konuk edilecek.

Yayınlama: 17.02.2018
920
A+
A-

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği İnegöl Kitap Günleri Fuarı, dün düzenlenen coşkulu törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. VAV Fuarcılık Organizasyon Şirketi işbirliğinde MODEF Fuar Alanında düzenlenen İnegöl Kitap Günleri Fuarında; 68 yazar, 100 yayınevi ve yüzbinlerce kitap İnegöl halkıyla buluşacak.

 

BİRÇOK ÜNLÜ YAZAR İLÇE HALKIYLA BULUŞACAK






İlçe halkına kitap okumanın önemini aşılamak, okuma yazma seferberliğine katkı sağlamak ve okur-yazar buluşmalarına öncülük ederek geleceğe hazırlanan çocuklara kitabı ve okumayı teşvik etmek amacıyla düzenlenen fuar, 25 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek. Bu 10 günlük sürede her gün aralarında Yavuz Bahadıroğlu, Prof. Dr. Mehmet Çelik,  Pelin Çift, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Şermin Yaşar, Cemil Kavukçu ve Faruk Öndağ gibi birçok güçlü kalemin yer aldığı ve herkesin yakından tanıdığı yazarlar ‘Yazar Buluşmaları’ kapsamında İnegöllülerle bir araya gelecek. Kitap Günleri etkinliği sabah 09.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında 10 gün dolu dolu yaşanacak.

 

Fuarın açılış töreni dün 10.00’da MODEF Fuar Alanında gerçekleştirildi. Açılışa; Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ile çok sayıda davetli katıldı. Açılışa fuarın onur konukları yazarlar da eşlik etti.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde, VAV Fuarcılık Organizasyon Genel Müdürü Çoşkun Genç kısa bir tanıtım konuşması yaptı. Genç, fuarın düzenlenmesini sağlayan İnegöl Belediyesine teşekkür ederek önümüzdeki yıllarda da benzer organizasyonların devamı temennisinde bulundu.

 

TÜM ÖĞRENCİLER FUARA TAŞINACAK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican da törende bir konuşma yaptı. İnegöl Belediyesine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bilican; “Belediyemizi tebrik ediyorum. Böyle güzel bir güne ev sahibi yapıyorlar. Sayın Kaymakamımızın da destekleriyle bu güzel kitaplarla ve bu süre içerisinde çok değerli yazarlarımızla, ilim ve fikir adamlarımızla halkımızı ve öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Cenabı Hakk’ın ilk emri ‘Oku’ olmuştur. Bu emre uyarak biz de hem kendimiz okuyup bir şeyler öğrenmek hem de öğrencilerimizi bu emir gereği okutmaya ve ilmin kapılarını aralatmaya çalışıyoruz. Yine Cenabı Hak, ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu’ buyuruyor. Peygamber Efendimiz daima ilme teşvik ediyor. Günümüz şartlarında internet ortamında her bilgiye, yazıya, kitaba erişim daha kolay olduğu için maalesef kitaplara ilgi azalmıştır. Bu tür organizasyonlarla hem halkımıza hem de öğrencilerimize bu kitapları sunarak, yazarlarımızla birleştirerek onları bir nebze de olsun kitap okumaya teşvik etmiş olacağız. Milli Eğitim olarak tüm okullarımızı ve öğrencilerimizi, yine Belediyemiz araçlarıyla buraya taşıyacağız. Tüm öğrencilerimizin bu kitapları görmesi ve imkânları dâhilinde almaları yönünde teşvik etmiş olacağız. Daha önce yine bu meyanda bir organizasyon gerçekleştirmiştik ama bu kadar geniş kapsamlı değildi. Organizasyonun ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

GÜCÜMÜZÜ GEÇMİŞİMİZDEN ALIYORUZ

Bilican’ın ardından Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Göreve geldiği günden bugüne küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar oluşturulabileceğini söylediklerini ifade eden Taban, “Küçük dokunuşlara ihtiyacımız var. Bugün burada bir farkındalık oluşturmak için buradayız. Kültür Gezileri yapıyoruz, nereye yapalım diye sordular. Çanakkale olsun dedim. Bizim tarih bilincine ihtiyacımız var. 1915’ten günümüze 1915 hatimle 1915 kişiyle Çanakkale’ye, tarihe yolculuk ediyoruz dedik, ecdat sizi bekliyor dedik. Vatandaşlarımızdan da 1915 hatimle alakalı destek bekliyoruz. 153 hattına isimlerini yazdırırlarsa onların duasını da Çanakkale şehitliğinde hep birlikte yapmak istiyoruz. Amacımız farkındalık oluşturmak… Gücümüz geçmişimizde, tarihimizde. İnşallah gücümüzü oradan alacağız, yeniden uyanacağız” dedi.

 

BİLİNİRLİĞİ OLAN YAZARLAR İNEGÖL’DE AĞIRLANACAK

Belediye olarak pek çok hizmete vesile olduklarını kaydeden Başkan Taban, kitap fuarını da geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirdikleri için biraz daha mütevazi bir fuar olduğunu dile getirdi. 2’ncisini ise çok daha güçlü yapmak hedefiyle çalışmalara başladıklarını ifade eden Taban, “Bugün 60 yazarımız ve beraberinde 100 civarında yayınevimizle beraber çok güzel bir kitap fuarını gerçekleştireceğiz. İlk emir ‘Oku’ ama biz okuma noktasında eksik kaldığımızı düşünüyorum. Hedef koymalıyız. Bu yıl şu kadar kitap okuyacağım demeliyiz kendimize. Biz bu organizasyonlar vesilesiyle ne kadar çok gencimize bu özelliği, kitap okuma alışkanlıklarını verebilirsek ne mutlu bize. Bugünün ve yarının geleceği sizlersiniz. Sizlerin burayı ziyaret etmenizi istiyorum. 257 bin vatandaşımız var. Tüm yetişkinleri de 16-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz fuarımıza davet ediyorum. Yazarlarımız noktasında da Türkiye’de kabul görmüş, bilinirliği olan yazarlarımızı getirelim istedik ki vatandaşlarımız bu heyecanı biraz daha fazla hissedip gelsinler. Çok değerli yazarlarımızın bir kısmını Kültür Sanat Merkezimizde de ağırlayacağız. Orada da buluşmalar yapacağız ve kitaplarını imzalayacaklar. 10 gün boyunca sabah 09.00-20.00 arasında dolu dolu bir fuar yaşayıp yaşatmak istiyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

 

GÜNDE 1 DAKİKAMIZI OKUMAYA AYIRIYORUZ

Alper Taban’ın ardından Bursa Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse bir konuşma yaptı. “Kitaplar kimine göre gerçek dost, ruhun ilacı, yön aydınlığı, hiç solmayacak bitkilerdir” sözleriyle konuşmasına başlayan Köse, şöyle devam etti: “Kitaplar geleceğimizi şekillendiren, hayatımıza yön veren bilgi birikiminin yansımalarıdır. Odalarımızı süsleyen, kütüphanelerimizi dolduran birer aksesuar olmaktan öte uygar olan her insanın adeta ruh gıdasıdır. Kitapsız yaşamak kör, sağır ve dilsiz yaşamak gibidir. Kitapla okuyucunun buluştuğu mekânlar tarifsiz mekânlardır. Bugün onlardan birini yaşıyoruz. İnegöl Belediyemizin bu yıl 2’ncisini gerçekleştireceği Kitap Günleri, geçen yıla göre daha profesyonel bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bu etkinlikler kitapla irtibatımızı koparmamak, çocuk ve gençlerimizi kitap sevgisinden uzaklaştırmamak için bulunmaz fırsatlardır. Biz kadim medeniyeti ve ilk emri ‘Oku’ olan bir medeniyetin mensuplarıyız. Onun içindir ki biz esasen çok daha farklı noktalarda olmalıyız. Kendimize farklı hedefler koyma mecburiyetimiz olduğunu bilen ve bu bilinçle hareket eden insanlar olmalıyız. Hedef koymalıyız. Bu noktada ülkemizin genel yapısına baktığımızda okuma noktasında çok zayıf ve yetersiz olduğumuzu görüyoruz. Son yıllarda okumadaki artışlar yetersiz kalıyor. Kişi başına günde 1 dakika gibi bir zaman ayrıldığını görüyoruz. Bu bize yakışmayan bir sonuç. Televizyon ve internete ayırdığımız zaman saatleri bulmaktadır. 180 ülke arasında kitap okuma sıralamamızın 140’larda olduğunu görüyoruz. Dünya kitap okuma alışkanlığında 86’ncı sıradayız. Bu sıralamada daha yukarılara çıkmamız için okuma alışkanlığımızı geliştirmemiz gerekiyor.”

 

BİZ KİTAP VE SÖZ MEDENİYETİNE SAHİP BİR MİLLETİZ

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise geçmişten gelen köklü bir medeniyete sahip olduğumuza vurgu yaptı. Bu medeniyetin bize yüklediği ağır sorumluluklar olduğunu da ifade eden Gözgeç; “Milletimizin devlete, devletimizin de millete güveniyle Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, lider ülke Türkiye, güçlü ülke Türkiye olma yolunda çok önemli mesafeler kat edeceğiz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Bizim inancımız ‘Oku’ ile başlıyor. Okumak çok geniş bir kavramdır. Kitabı okumak, kainatı okumak, insanı okumak… Biz kitap ve söz medeniyetine sahip bir milletiz. Çocukluğumuzda kıssalarla, hikayelerle, masallarla büyüdük. Kadın, erkek, çocuk düşünmek her birimize farz. Kitaplar da düşünmenin kapılarını açıyor. Bu manada böyle fuarlarda bulunmak heyecan vericidir. Fuar mekânına girdiğinizde okuyucu olarak kitaplarla buluşuyorsunuz, kitabın kapağını açtığınızda farklı bir dünyaya giriyorsunuz. Böyle önemli bir fuara ev sahipliği yaptığı için İnegöl Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Ufkumuzun gelişeceğine inanıyoruz. Okuma alışkanlığımızı yeniden canlandırmamız, farkımıza varmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

MUHAKKAK OKUYUN…

Açılış töreninde kürsüye son çıkan isim ise Kaymakam Ali Akça oldu. Güzel bir organizasyonun açılışı için bir araya geldiklerini belirten Akça, “Okuyun, muhakkak okuyun, mutlaka okuyun. Faydasını göreceksiniz. Bu kitap fuarları siz çocuklarımız için… Belediye Başkanımızı, yazarlarla ve kitaplarla sizleri buluşturduğu için tebrik ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile İnegöl Kitap Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası protokol üyeleri ve yüzlerce öğrenci kitapların sergilendiği stantlara akın etti. protokol üyeleri burada yazarlarla birlikte kitapları inceledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş