KIZILCIK HASADI BAŞLADI

İnegöl’e bağlı kırsal Süle Mahallesi’nde kızılcık hasadı başladı. Yaklaşık 300 ton kızılcık hasadının gerçekleştirileceği İnegöl’de, önümüzdeki yıllarda bin tona kadar hasadın gerçekleştirileceği öğrenildi.

Yayınlama: 03.09.2020
545
A+
A-

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, kızılcık hasadının gerçekleştirildiği İnegöl’e bağlı Süle Mahallesi’ni ziyaret etti.

 

Hasat çalışmaları sırasında açıklamalarda bulunan Çelik, “İnegöl’de üretim bakımından çok çeşitliliğimiz olduğunu söyledik. Bugün de kızılcık hasadının yapıldığı Süle mahallesindeyiz. Kızılcık İnegöl’de eskiden beri vardı ama eski kızılcıklar vardı. Son dönemlerde kızılcık ile ilgili çalışmalar da devam etmeye başladı. Bugün 60-70 dönüm civarında sadece bu köyde var. Diğer köylerde olduğunu da fazedelim, bugün 300 ton kızılcık üretiyoruz. Yani baktığımız zaman önümüzdeki yıllarda demek ki kızılcıkta da önce 500 ton, sonra bin tonları yakalayacak gibi dörünüyor. Kızılcığın kilosu bugün 8 lira civarında alıcı buluyor. Bereketli topraklarımızın her hafta sizlerle birlikte gidip yetiştirdiğimiz ürünlerin Pazar sorunlarını konuşuyoruz. Bu sene hiçbir ürünümüzde Pazar sorunumuz yok Allah’a şükür. Kızılcığımızı da tanıtalım istedik. Bugün 300 ton kızılcığı inşallah 10 sene sonra 3 bin ton olarak üretmeye başlarız” dedi.






 

Kızılcık üreticisi Canip Çiçek ise, “Aşağı Yukarı 40 yıldık kızılcık işi ile uğraşmaktayım. Pazar oranı çok güzel. İnşallah bundan sonra daha iyi olacağına inanıyorum. Çünkü önü açık ve aromatik bir meyve. C vitamini olarak zengin içeriğe sahip” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş