KONSERVE KAPAĞI KARABORSAYA DüŞTü

Satıcılar, kış aylarında sipariş alan üreticilere, stoklarına güvenip yeni sipariş vermeyince piyasada kavanoz kapağı kalmadı. İnegöl’de kışlık ihtiyaçlarını gidermek için konserve sebze yapan vatandaşlar da bu durumdan etkilendi.

Yayınlama: 21.09.2019
623
A+
A-

Konserve sebzeye talep 3 kat artınca piyasada kavanoz kapağı yok satıyor.50-75 kuruş aralığında satılan kavanoz kapakları 2 TL’ye kadar çıkmış durumda. Kapaklar 2 TL olmasına rağmen, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İnegöl’de de konserve kapağı bulmak neredeyse imkânsız

 

BÖYLE BİR ŞEY İLK DEFA YAŞANIYOR






Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan konserve kapağı satıcısı esnaf Mustafa Ok,”Yaklaşık 15 gündür ciddi bir şekilde kavanoz kapağı sıkıntısı yaşıyoruz. Tedarikçi ve toptancı firmalarla görüşüyoruz, onlar ise bizlere bu sene geçen yıllara oranla talebin 3 kat daha fazla olduğunu söylüyorlar. Genel ekonomide ki sıkıntıdan dolayı insanlar konserveye daha fazla önem verdi ve bu durum gerçekleşti. Şu anda bütün firmalar gelecek sene için çözüm arayışlarına başladı. Firmaların söylediği ise bu duruma yapılabilecek hiçbir şey yok. Tedarikçi firmalar yıllardır bu işle uğraşmalarına rağmen ilk defa böyle bir sıkıntıyla karşılaştıklarını belirtiyorlar” dedi.

 

FİYATLAR 2 TL’YE KADAR ÇIKMIŞ DURUMDA

Bu yıl konserve sebzeye yönelen vatandaşların sayısının oldukça fazla olduğunu belirten Mustafa Ok, “Geçen kış domates, biber gibi sebzelerin fiyatlarının 8-10 TL arasında satılmasından dolayı fiyatların artacağını düşünen vatandaşlar sıkıntı yaşamamak için konserveye yöneldiler ve biz esnaflarda konserve kapağı stoğumuzu bitirdik. Bizler de müşteriye mahcup oluyoruz. Bazı firmalarda bu durumu fırsat bilip kara borsa fiyatlarla kapak satıyor. Kapaklar önceden 25 kuruşa satılırken şu anda bu firmalar tarafından 2 TL’ye kadar satılıyor. İnşallah bu problemler biter ve vatandaşın mağduriyeti ortadan kalkar.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş