KUTUPLAŞMAYI REDDEDİYORUZ

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmalarını Bursa’nın İnegöl ilçesinde sürdürdü. Partilileri ziyaret eden Gültekin, burada açıklamalarda bulunarak, “Hakim siyasi parametreleri ve iklimi reddediyoruz. Kutuplaşmayı reddediyoruz” dedi.

Yayınlama: 29.03.2019
870
A+
A-

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmalarını İnegöl’de sürdürdü. Uysal, parti binasında partililerle bir araya gelirken, daha sonra ise İnegöl’de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

 

Parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gültekin Uysal, Demokrat Parti adayları ile birlikte milletin huzurunda olduklarını ifade ederek, “Az bir süre kaldı. İnşallah Pazar günü milletimizin tekrar iradesine başvuracağımız, herkesin söyleyeceğini söylediği, milletin terazisinde tartılacağı bir gün. Elbette Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi ikliminin değerlendirilmesine de ihtiyaç var. Şahit olmadığımız bir seçim dönemine şahit oluyoruz. İttifak modelleri dolayısıyla ama bizler Demokrat Parti olarak irademiz ile beraber milletin huzurundayız” dedi.






 

Demokrat Parti olarak kutuplaşmayı reddettiklerini belirten Uysal, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bu hakim siyasi parametreleri ve iklimi reddediyoruz. Kutuplaşmayı reddediyoruz. Bu ülkenin ortak değerlerini siyasete malzeme yapılmasını, cephane yapılmasını reddediyoruz. Israrla ve inatla milletimizin gerçek önemini konuşmak istiyoruz”

 

Konuşmasını AK Parti yönetimini eleştiren Uysal; “73 Yıllık bir hareket olarak geçmişten bugüne, hem yerel yönetimlerde hem de genelde hizmetlerin sahibi, önemli sıçramaların sahibi, imzacısı olarak, millet önünde söyleyecek sözümüz olduğuna inanarak, adaylarımız ile kendi sözümüzü yükseltmek, milletin makul çoğunluğunun sesi olmak adına bir mücadele yürütüyoruz. Bu açılardan bakınca, bugün demokratik nizam içerisinde yapılıyor olduğunu varsaydığımız ama pek çok açısından sıkıntılı, sancılı, kamu kaynaklarının kullanılmasını bile kanıksadık. Kolluğun, istihbarat unsurlarının, AK Parti’nin lehine bir enstrüman haline gelmesine alıştık ama en son melhanesi; AK Parti Genel Başkanı Sayın Eroğan’ın bir kaç vesile ile ifade ettiği, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş üzerinden, ‘Anketlere itibar etmiyorum ama görünen o ki kaybediyorum, kamu gücü elimde seni görevinden alacağım’ gibi bir tavrı, seçimleri hükümsüz hale getirecek. Seçmenin söyleyecek sözünün kalmadığı, söyleyecek yalanın kalmadığı noktada, hamasi sözlerle, ‘Memleketin bir beka sorunu vardır’ diyerek, bu unsurların tartışılmasını istemedi bir seçim yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Uysal, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı;

 

“Bugün çift haneli işsizlik rakamları, faiz oranları, dövizdeki hareketlenmeler ister istemez vatandaşımızı 31 mart seçimleri sonrası ile ilgili çok derin endişeler yaşamasına da sevk ediyor. Bizler zaten yaşıyoruz. Şunu ifade edebilirim; 31 Mart sonrası insanımızın önüne çok ağır bir fatura geleceği bugünden aşikar. İktidar istiyor ki 31 Mart’a kadar narkoz verircesine, memlekette bulunan acılar hissedilmesin, alacağımı alayım, hatırı sayılır zaman seçim yok, nasıl olsa insanlar unutur gibi bir hesap içerisinde. Yalvarırcasına insanlara, vatandaşlarımıza, bu seçim bir ayar verme seçimi değil bu seçim bir kulak çekme seçimi değil gibi bir argüman faal ediyorlar. Oysa seçimlerin her biri vatandaşımızın demokratik idaresini kullanarak bir ayar vereceği, önemli merhale ve süreçlerdir. Bu açıdan vatandaşlarımızın bu imkanı kullanması için biz de Demokrat Parti olarak milletimizin sözcüsü olmaya devam edeceğiz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş