MAHKEME ERTELENDİ

2018 yılında 1,5 yaşındaki Melisa’nın kreşte ölmesi ile alakalı dava devam ediyor. Melisa’nın ölümü ile alakalı sağlık raporlarının gelmediği için duruşma Mayıs ayına ertelendi.

Yayınlama: 14.01.2020
520
A+
A-

Olay, 7 Kasım 2018’de Burhaniye Mahallesi Kemalettin Samipaşa Caddesi üzerindeki Elif Oyun Kültür ve Sanat Derneği adlı kreşte meydana geldi. Melisa Tuana Memiş, yemek yedirildikten sonra uyuması için yatağına yatırıldı. Ancak uykusunda kusan bebeğin solunumu durdu. Kreşte bakıcı olarak görev yapan F.B., Melisa’yı kendine getirmek istese de başarılı olamadı, bebeği kucağına alıp, dışarı koştu. Bakır, başka bir hastaya giden ambulansı durdurarak, Melisa’yı sağlık görevlilerine teslim etti. Melisa götürüldüğü İnegöl Devlet Hastanesi’nin acil servisinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

KREŞ KAÇAK ÇIKTI






Acı olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Melisa Tuana Memiş’in yaşamını yitirdiği Elif Oyun Kültür ve Sanat Derneği’nin eğitim izni olmadığı halde, eğitim ortamı oluşturularak 2 yıldır 1 ila 6 yaş arasındaki çocuklara kreş hizmeti verdiği ortaya çıktı.

 

MAHKEME ERTELENDİ

Melisa Tuhana Memiş’in ölümüyle ilgili ilk dava 9 Nisan 2019 tarihinde görüldü. İnegöl 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada tutuklu bakıcı F.B. ilk kez hâkim karşına çıktı. İlk duruşmada tutuklu bakıcı serbest kaldı. Temmuz ayında mahkeme heyeti olay yerinde keşif yaptı. Olay yerinde yapılan keşifle birlikte duruşma devam etti. İnegöl 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugünkü duruşmaya Melisa’nın anne ve babası ile tutuksuz yargılanan S.A. ile F.B. katıldı. Mahkeme heyeti tutuklu sanıkları ağır kusurlu bulurken, Melisa’nın ölümüyle ilgili sağlık raporların gelmesi için duruşmayı Mayıs ayına erteledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş