MANEVi iLiM YUVASININ TEMELi TöRENLE ATILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Alanyurt’ta Sultan Abdülhamid Han Camii ve Kur’an Kursu Külliyesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. İnegöl’ün manevi ilim yuvası olacak olan bölgede, mahalle halkına da dini bilgi hizmeti sunulmuş olacak.

Yayınlama: 16.08.2021
884
A+
A-

Temel atma törenine katılarak açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu memlekette camiye tuğla verdi diye, Kur’an kursuna bir traktör kum verdi diye soruşturma geçiren belediye başkanı abilerimiz oldu geçmişte. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun, artık belediyeler biliyorsunuz camiye de yardım ediyor, Kur’an kursuna da yardım ediyor, okula da yardım ediyor, velhasıl onun sorumluluğu da bu manada verildi” dedi.

 

Alanyurt Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Tayyip Elçi, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, AHİD Başkanı Naci Köseoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.






 

Temel atma programının açılış konuşmasını gerçekleştiren AHİD Başkanı Naci Köseoğlu,

 

“Mahallemizin cami ihtiyacını gidermek ve Suffe Kuran Kursu’muzdaki talebelerin bir tatbikat camisi olacak burası. İmamlık, müezzinlik, vaizlik, hutbe gibi talebelerimizin öğrendiği ilimleri tatbikat camisi olması nedeni ile bir de mahalle sakinlerimize, çocuklarımıza gençlerimize, güzlü Kur’an kursu eğitimini verip, onların Allah’a kul, Resulullah S.A.V.’e ümmet bir nesil olabilmesine vesile olmak için temeli atıyoruz. Külliye olarak da projemizde 4-6 yaş Kur’an kursu olacak.  Caminin hemen yan tarafında. 300 metre kara kapasiteli, en 40-50 öğrencinin Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler, değerler eğitimi, Sünnet, Adabı-ı Muaşeret dersleri ile manevi temellerinin atıldığı bir Kur’an kursu inşaatımız sizlerin desteği ile yapacağız. Hemen yanında bir dükkân inşa edip, cami ve Kur’an kursunun bütün masraflarını karşılamak için kiraya vermek üzere bir dükkan inşa edeceğiz. Böylece inşallah kıyamete kadar sürecek ilmi ve irfani hizmetin yapıldığı bir külliye olacak burası” dedi.

 

Yeryüzünce medrese, mescid gibi manevi alanların yapılmasının aynı zamanda dini bir vecibe olduğunu belirten Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Tayyip Elçi ise,

 

“Yeryüzünde inşa edilmiş ilk mabet Kabe-i Muazzama’dır. Kabe-i Muazzama’nın ustası Hz. İbrahim A.S., yanında çalışan çırağı Hz. İsmail A.S.’dır. İkinci inşa edilen mabet Mescid-i Aksa’dır. Onunda ustası Hz. İbrahim A.S, onunda çırağı İshak A.S.’dır. İnşa edilen ilk mescid ise Kuba Mescidi’dir ki, Kur’an- Kerim’de ona işaret edilerek, temeli takva üzere atılan o camiye işaret buyurulmuştur.  Efendimiz S.A.V’de Mekke’den Medine’ye göç ettikten sonra, Medine’de yaptığı ilk iş, Mescid-i Nebevi’yi inşa edip, hayatın merkezine olması olmuştur. Bizatihi efendimiz A.S. kendisi mescidin inşaatında çalışmış, sırtında kerpiçlerini taşımıştır. Bunları hepimiz biliyoruz. Şu sonuca ulaşıyoruz ki; demek ki mabet inşa etmek bizim yaratılış amacımız olan, ubudiyet görevimizi ifa edeceğimiz mabetleri inşa etmek, Hz. İbrahim örneğinde gördüğümüz gibi, Hz. İsmail örneğinde gördüğümüz gibi, Hz. İshak örneğinde gördüğümüz gibi ve peygamberlerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa S.A.V. örneğinde gördüğümüz gibi, peygamberlerin görevidir ve onların yolunda yürüyenlerin görevidir” dedi.

 

“Bugün bu külliyenin temel atma törenini yapıyoruz. Bu da bizim en kıymetli ihtiyaçlarımızdan bir tanesi” ifadeleri ile konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alper Taban;

 

“Benden önce çok değerli hocalarım ifade ettiler. İstikamet üzere yaşamak zorundayız. Allah’ın izni ile İslamiyet’i de, Kur’an-ı da, Peygamberimizi de daha iyi idrak etmek, hayatımıza da tatbik etmek durumundayız. Bunları şunun için hatırlatmak istiyorum; belediye başkanlığı penceresinden baktığımızda, gördüğümüz nice eksikler var. Özellikle beşeri ilişkiler, birbirimize olan haklarımız, ticari ilişkinler, komşuluk hakları gibi birçok konuda gerçekten son derece dikkatli olmalıyız. İnsan doğuyor gelişiyor ve nihayetinde ebedi hayata uğurluyoruz. Bu süreç içerisinde de insan ne yaptığını bilmeli. Kendinden emin olmalı. Nereden gelip nereye gittiğini bilmeli. İşte buradaki bugün temelini atmış olduğumuz, öncesinde ise hemen karşısında hizmete alınmış olan binamızda pek evladımız yetişti, yetişmeye devam ediyor. Buradan inşallah ne yaptığını bilen pırıl pırıl gençlerimiz hayata katılacak” dedi.

 

Temel atma töreninde son olarak açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bursa’da devam eden onlarca cami var. Hiç bitmiyor. Yağmur gibi Kur’an kursları, camiler… Bunlara finans ayarlamak lazım, koşturmak lazım. Bu memlekette camiye tuğla verdi diye, Kur’an kursuna bir traktör kum verdi diye soruşturma geçiren belediye başkanı abilerimiz oldu geçmişte. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun, artık belediyeler biliyorsunuz camiye de yardım ediyor, Kur’an kursuna da yardım ediyor, okula da yardım ediyor, velhasıl onun sorumluluğu da bu manada verildi. Dolayısıyla da ben inanıyorum bittiği zaman en çok bu mahalleliler memnun kalacak. Bu memleketin daha huzurlu ve güvenli olması, bu memlekette Ümmet-i Muhammed’in dinini diyanetini daha sağlıklı yaşamasının en büyük sebebi şu gördüğünüz mekânlardır. Bunlarla biz geleceğimizin temelini tamir ederiz. Kimisi siyasetçi olur, kimisi belediye başkanı olur, kimisi vali olur, işçi olur, çiftçi olur… Hâsılı hepsi lazım bu memlekete ama dediğim gibi imanlı, inançlı, anasını babasını atasını sayan, komşusunu, kardeşini, çevresini gözeten nesilleri yetiştirmek için bizim bu mekânları daha fazla yapmamız ve işlevsel hale getirmemiz lazım”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş