Maydanozun fiyatı İnegöl’de değişmiyor

İnegöl pazarında değişen tüm fiyatlara rağmen yaklaşık 10 yıldır fiyatı değişmeyen tek sebze maydanoz.

Yayınlama: 18.02.2020
468
A+
A-

İnegöl’de bulunan pazarlardaki sebze ve meyveler arasında 10 yıldır fiyatı değişmeyen tek ürünün maydanoz olduğu öğrenildi.

 

Mutfağın vazgeçilmezlerinden olan maydanozun fiyatı İnegöl’de yaklaşık 10 yıldır aynı. Yazları 1 liradan satılan maydanoz kış mevsiminde ise 1.5 liradan satılıyor.






 

MAYDANOZUN FİYATI DEĞİŞMİYOR

Maydanozun tüm öğünlerde tüketilebildiğini ve sağlık açısından da çok değerli olduğunu belirten İnegöl Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, “Uzun yıllardır pazarcılık yapıyorum. Maydanoz fiyatları yaklaşık 10 yıldır değişmiyor. Bu ürün demetle satıldığı için demetlerde azaltma ve çoğaltma yapılarak mevsimlere göre satış yapılıyor. Bu sebepten ötürü fiyatlar değişmiyor. Yaz aylarında 1 liradan satılan ürün kış aylarında 1,5 liradan satılıyor. 1,5 liradan satıldığı dönem yıl içerisinde 2 ayı geçmez. Geriye kalan 10 ayda 1 liradan satılır. Maydanoz da yıllardır süregelen sabit bir fiyat var. Tabi hava şartları çok önemli bir etken. Havalar soğuduğunda mahsul azalır ve fiyatlar artış gösterir” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş