MAZGAL HIRSIZLARINA ‘AHŞAPLI’ ENGEL

Bursa’nın İnegöl ilçesinde sürekli mazgal hırsızlığının yaşanmasının ardından, Mevlüt Karatay (32) isimli vatandaş ahşap mazgal üretti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Karatay, “Ahşaptan bir çözüm bulduk. Uzun zamandır çalınmıyor. Ömrü belki çok uzun değil, 3 yıl filan dayanır ama metal olsa 1 hafta dayanacak, çalınacak çünkü” dedi.

Yayınlama: 26.06.2019
748
A+
A-

Süleymaniye Mahallesi 1. Atalar Sokak’ta sürekli mazgalların çalınmasından dolayı, belediye ekipleri belirli aralıklarla mazgalları yeniledi. Yenilenen mazgallarda sürekli çalınınca mahalle sakinleri tarafından ‘ahşaplı’  çözüm bulundu.

 

Mobilya üretim ustası olan Mevlüt Karatay (32) isimli mahalle sakini, ahşap mazgal üretti. Üretilen ahşap mazgallar döküm mazgalları kadar sağlam olmasa da, mazgallarla ilgili bütün sorunları çözdü.






 

BELEDİYE YAPIYOR, HIRSIZLAR ÇALIYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mevlüt Karatay (32), “Yaklaşık 10 yıldır bu sokakta oturuyorum. En büyük problemlerimizden biri mazgal kapaklarının çalınması. Belediyemiz ne kadar yapsa da, hırsızlar tarafından sürekli çalınıyor. Bu da çok ciddi hasarlar meydana getiriyor. Arabalar içine düşüyor, araba tekerleklerine zarar veriyor, yağmur suyunu iyi çekmiyor, vatandaş gelip içine düşüyor. Buna bir türlü çözüm bulunmadı. Belediye bunları yapsa da, döküm olduğu için, değerli olduğu için hırsızlar bunları sürekli çalıyor. Biz de bu şeye bir çözüm bulamadık. Belediye yapsa da yine çözüm bulamadık. Belediye de yaklaşık 5-6 aydır gelip kapak koymuyor. Çünkü; koysa gene çalınacak” dedi.

 

Yaşanan hırsızlık olaylarına ahşaplı mazgal çözümü bulduklarını dile getiren Karatay, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Bizde ahşaptan bir çözüm bulduk. Bunu yaptık. Uzun zamandır çalınmıyor. Ömrü belki çok uzun değil, 3 yıl filan dayanır ama metal olsa 1 hafta dayanacak, çalınacak çünkü. En azından çalınmasından daha uzun süre dayanıklı hale geldi. Bizim problemimiz çözüldü, artık tıkanmıyor, suyu çekiyor, arabalar düşmüyor, vatandaş zarar görmüyor. Böyle bir çözüm ürettik kendimizce”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş