MEHMET AKİF ERSOY’UN MİNİKLERİ İNEGÖL KÖFTESİ YAPMAYI ÖĞRENDİ

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Bursa’nın Değerleri Projesi kapsamında İnegöl Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Minik Kalpler Anasınıfı öğrencileri, İnegöl Köftesi konulu proje hazırladı. Önceki gün Köfteci Celal’de düzenlen programda, minik öğrencilere İnegöl Köftesi’nin yapılış aşaması uygulamalı olarak anlatıldı.

Yayınlama: 31.03.2017
2.278
A+
A-

Köfteci Celal’de düzenlenen programa İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaban, TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Fikret Kılıç, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

 

Programda ilk olarak açıklamalarda bulunan TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Minik Kalpler Anasınıfı Öğretmeni Şengül Oruç, “İnegöl her şeyiyle bir doğa harikası şehir. Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği, Bursa’nın değerleri projesi kapsamında bizde ilçemiz İnegöl’ün değeri olan, İnegöl denildiğinde akla ilk gelen İnegöl Köfte’yi seçtik. İnegöl, doğasıyla, kültürüyle, yemekleriyle, mobilyasıyla, kaplıcasıyla her şeyiyle bir doğa harikası şehir. Yaşadığımız yerin değerini ve önemini bilmek lazım. Bizde böyle bir projeye İnegöl Köfte ile başladık. Biz çocuklarımıza bu yaşta bile olsa yaşadığımız yerin tarihini, kültürünü anlatamaya çalışmak istedik. Bu projelere belediyeler destek sağlar ve öncülük ederler. İnegöl Belediye Başkanımızın da çok büyük emekleri var, davet ettik kendileri de bunca yoğunluğun için zaman ayırıp geldi çok teşekkür ediyoruz. Bizlerde biliyoruz ki kendisi hem İnegöl’de hem doğuda hizmet vermeye çalışıyor ama bu yoğunlukta bile bizleri kırmayıp geldi” dedi.






 

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Fikret Kılıç ise, “Biz velilerimize gereken duyuruları yapıyoruz. Geçen sene fiziki anlamda eğitime önem verdik. Bu sene de akademik anlamda önem veriyoruz. Bu çocuklar temelden böyle geliyor ve sonuçta başarılar elde edecek. Bu programı yapan hocamız Şengül Oruç’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaban da, “Malumunuz eğitim öğretim sadece matematik ve fen öğretmek değildir. Eğitim aşamasında hayatı öğretmektir. Bakanlığımız hayatı öğretmek adına çocuklarımıza değerlimiz öğretiyor. Değerlerimiz toplumu ayakta tutan en büyük özelliktir. Geçmişte bugünün ve geleceği aktaran en önemli köprüdür. Sağ olsun öğretmenimiz güzel bir proje üretmişler bu projenin de bir sunum aşamasındayız. Hepimiz doyduğumuz yerdeyiz. Bugünler birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günler. İnegöl’ün değerlerinden biride İnegöl Köftemizdir. Bu değerin nasıl yapıldığını az sonra göreceğiz. Eğitim en önemli aşaması yaparak ve yaşayarak öğrenmektir. Çocuklarımızda birazdan yaparak yaşayarak öğrenecekler” ifadelerini kullandı.

 

Programda son olarak konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Biliyorum derdiniz var, evlatlarınız var. Onlarla yatıp onlarla kalkıyorsunuz. Burada eğitimcilerin olduğu bir ortamda çocuk yetiştirmek ile alakalı çok bilgi verecek birisi değilim. Benimde 2 çocuğum var. Evlat gerçekten evliliğin süsü. Şu bir vaka, evlat çok değerli ve güzel ama evlat yetiştirirken onlara yatırım yaparken bazı yanlışlar yapabiliriz, dikkatli olmak lazım. Onların her dediğini yapmak ve hiçbir isteklerini geri çevirmemek aslında iyi bir anne ve baba olmak anlamına gelmiyor. Beraberin eğitimleri çok önemli. Allaha şükürler olsun bugün ülkemizde bu manada ciddi bir gelişme var. Eskiden kız çocuklarına karşı belli bir süreden sonra eğitimleri devam etmesin, kız çocuğu okur mu gibi bir algı var. Allah şükürler olsun artık o algı kırıldı. Şimdi çocukların çok ciddi imkanları var. Ben anaokulu programlarına gidiyorum bazen dehşete düşüyorum. Bu heyecanları bu bilgi birikimini iyi yönlendirmek lazım. Gelişmiş ülkelerde eğitim ve sağlık çok önemli. Bizde de bu yönde çok iyi işler yapılıyor.İş adamları ve yerel yönetimler destek vermeye çalışıyor” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş