MEVSİMLİK ÇİÇEK DİKİMİ BAŞLADI

Havaların ısınmasıyla birlikte baharın müjdecisi rengarenk çiçekler park ve bahçeleri şenlendirmeye başladı. İnegöl Belediyesi tarafından şehrin muhtelif caddelerine, park ve dinlenme alanlarına 250 bin adet çiçek dikiliyor.

Yayınlama: 11.05.2017
828
A+
A-

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte mevsimlik çiçek dikimine başlayan İnegöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İnegöl’ün parklarına, bahçelerine, refüjlerine ve peyzaj düzenleme alanlarına 250 bin yazlık çiçek dikimi gerçekleştiriyor.

 

Yürütülen çiçek dikim çalışmaları hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  yazlık ve kışlık olarak uygulanan çiçek dikimlerine bu sene Mayıs ayı itibari ile start verdiklerini belirtti.






 

Aktaş, çalışma kapsamında, sarı ve turuncu renkli kadife çiçekleri, beyaz, pembe ve kırmızı begonyalar, mor renkli vapur dumanı çiçekleri, kırmızı renkli ateş çiçekleri, karışık renkli cam güzeli çiçekleri, karışık renkli petunya çiçekleri, sakız sardunyalar ve varyeteleri gibi türlerin yer alacağını söyledi.

 

İNEGÖL ADETA BOTANİK BAHÇEYE DÖNECEK

İnegöl’de yeşil alan ve çevre düzenlemelerinin hızla devam ettiğini belirten Başkan Alinur Aktaş, “Amacımız yeşillikler içinde bir şehir meydana getirmek. Çalışmalarla İnegöl rengârenk bir görüntüye kavuşmaktadır. Rengârenk çiçeklerin açtığı kentimizde ortaya çıkan görüntü, vatandaşlarımız tarafından çok beğeniliyor. Halkımız günün her saatinde renkli bir seyir keyfi yaşıyor” diye konuştu.

 

Çalışmaları Haziran ayının ortasına kadar bitirmeyi planladıklarını söyleyen Başkan Aktaş, çalışmanın tamamlanması ile birlikte İnegöl’ün adeta botanik bahçeye döneceğini söyledi.

 

İnegöl Belediyesinin yapmış olduğu bu çiçeklendirme çalışması 90 bin TL’ye mal olacak. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş