MİLLETVEKİLİ GÜREL’İN GİRİŞİMLERİ İLE YENİ FUAR ALANINA KAVUŞUYORUZ

İnegöl Mobilya Sektörünün kanayan yarası haline ‘Fuar alanı’ konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a proje sunan AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’in projesi onaylandı. 2. OSB’de yer tahsisi de uzun zaman önce yapılırken sadece fuar alanı değil, Kongre Merkezi, AR-GE merkezi, Kütüphane, Test Merkezi bölgeye kazandırılmış olacak.

Yayınlama: 24.01.2021
1.970
A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’in çalışmaları sonucunda İnegöl’e yeni Fuar Alanı kazandırılıyor. Gürel’in projelerini uzun zaman önce kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlıklara talimat vererek İnegöl’e kazandırılacak olan Fuar Alanı ile ilgili çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istedi.

 

Bunun üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Bursa AK Parti Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel defaten konu üzerinde istişarelerde bulunurken, sonunda projelerin bir kısmının tamamen yapılması için çalışmalar başladı.






 

Vekil gürelin çalışmalarının arasında yer alan aynı bölgeye kazandırılmaya çalışılan Üniversite ile ilgili net bir gelişme henüz açıklanmazken, 2. OSB bölgesine sadece Fuar Merkezi değil birçok alan yapılacağı öğrenildi.

 

İki yıl önce külliyede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İnegöl ile alakalı üç tepe isimli proje Milletvekili Gürel tarafından tanıtıldı. Proje üç ana konu üzerinden oluşturulurken, bu ana konular; üniversite, fuar alanı ve kongre merkezi ile millet bahçesi oldu.

 

Üniversite konusunda Milletvekili Gürel, mobilyaya yönelik bölümler açmak istediğini, ihtiyacın bu yönde olduğunu vurguladı.

 

Bunun üzerine Erdoğan Üniversite konusunda YÖK başkanı ile görüşülmesi gerektiğini, Fuar Alanı ve Millet Bahçesi için projeye onayı verdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuşmanın ardından, Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile iletişime geçerek, Fuar Alanı için Milletvekili Gürel’in belirlediği alanlara bakılmasını ve Fuar Alanının 2. OSB tarafına yapılabileceğini ifade etti.

 

Bakanlık aracılığı ile 2. OSB ve hazine arazilerinin olduğu alanlarda, Üniversite, Millet Bahçesi ve Fuar Alanı ile ilgili fizibilite çalışmaları yapıldı. Kovid-19 nedeni ile raporun hazırlanması gecikse de nihayet rapor sonlandı.

 

Proje imza için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderildi. Aynı gün yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iletişime geçen Milletvekili Gürel, çeşitli konuları gündeme getirdi. Sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. OSB alanındaki orman vasfını kaybetmiş arazilerin OSB’ye devrine ilişkin kararnameyi imzaladı.

 

SADECE FUAR ALANI DEĞİL

Öte yandan Fuar alanının bulunduğu bölgede sadece fuar alanı değil, Kongre Merkezi, AR-GE merkezi, Kütüphane, Test Merkezi de bölgeye kazandırılmış olacak. Aynı zamanda fuar alanının tamamlanması ile bölgeye konaklama noktası da oluşturulacağı öğrenildi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vekil Gürel “Göreve geldiğimiz zaman şiar edindiğimiz bir prensip açıkladık, siyaset makamı şov ve gösteriş makamı değil, temsil ve hizmet makamıdır. Hizmet ediyorsak takdiri de halktan bekliyoruz nitekim 18 yıldır halkın takdirini nasıl kullandığını görüyoruz. İnegöl’de göreve başladığım zaman Müzakere Cemiyeti kurdum, herkesi elini değil gövdesini taşın altına sokalım diyerek bir araya getirdim. Defalarca toplantı yapıldı, masada onlarca konu konuşuldu. Anadolu’da bir söz vardır “Harmanda yüzü olmayanın, hasatta yüzü olmazmış” diye. Müzakere Cemiyeti’nin Sayın Cumhurbaşkanımıza bizzat giderek ulaştırdığım talep ve istekleri zatı alileri tarafından kabul görmüş ve hemen her aşamada gerek ilçe halkımızı gerek Bursa ve İnegöl basınını bilgilendirmişiz. Yine de ardımız sıra projelerimizin tanıtımını yaparak gündemde kalmasını sağlayan ve bu vesile ile davul ve tokmağın kimin elinde olduğunu bir kez daha hatırlatan açıklamaları da tebessümle takip ediyoruz. Son olarak Sayın cumhurbaşkanımız ile bu ilin vekili ve İnegöl halkının temsilcisi olarak aynı zamanda İnegöl’e dair her konunun takipçisi olan Müzakere Cemiyeti adına görüşmelerimize, projelerimizi art arda açıklamaya ve 2023 hedeflerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş