MOBiLYADAKi KADIN Eli iHRACATA KATKI SAĞLIYOR

Mobilya’nın başkenti ilçemizde, sürekli artan ihracatta kadınların etkin yol alıyor. Mobilya sanayisinde zımpara, dikiş, CNC, muhasebe ve dış ticaret bölümlerinde etkin rol alan İnegöllü kadınlar, ihracatın sürekli ivme kazanarak yükselmesine önemli katkı sağlıyor.

Yayınlama: 08.03.2021
628
A+
A-
İnegöl’de mobilyanın dikiş, döşeme, zımpara, sandalye, koltuk, CNC bölümlerinde ve dış ticarette önemli katkılar sunan kadınlar, mobilya ihracatının artmasında etkin rol alıyor.
 
Kadınların mobilya sektörüne giriş yapması ile ihracatta önemli noktaya geldiklerini ifade eden İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, şu ifadeleri kullandı:
 
“Mobilyacılar odamıza kayıtlı 150’nin üzerinde kadın üyemiz var. Bin 350 üyemizin yaklaşık yüzde 11-12’si bayan üye. Bu da bizi son derece memnun etmiştir. Bayanın yapamayacağı bir iş olmadığını, mobilya sektöründe de gösterdikleri için tebrik ediyorum. Gelişen Türkiye’nin ekonomisine üreterek katkı sağladıkları için ayrıca tebrik ediyorum. Sektörümüzde kadın elinin değmediği bölüm kalmadı.  Mobilya sektörünün özellikle bayanlarımızın eli değdiği günden beri ihracat rakamlarımızda çok önemli rolleri vardır. Hem çalışan olarak hem de sektörde işveren olarak çok büyük katkıları var”
 
Mobilya sanayisinde 25 yıldır koltuk ve sandalye dikişçisi olarak çalıştığını ifade eden Sevgi Baltacı (44),
 
“Yaklaşık 25 senedir bu işi yapıyorum. Ancak dükkân olarak 1 buçuk seneden beri bu dükkânı işletiyorum. Bugün baktığınız zaman bütün kadınlar her alanda, her sektörde varlar. Her sektörde kadını görmek mümkün. Biz şunu düşünüyoruz; bir bütünün 2 eşit yarısıyız. İnegöl’de kadınlar mobilyada delik makinesinde çalışıyorlar, zımparada çalışıyorlar, montajda çalışıyorlar, yani mobilyada her alanda, her bölümde kadını görmek mümkün. Biz de koltuk ve sandalye üretiminde dikiş bölümünde çalışıyoruz. Ülkemizde mobilya sektörünün bugünlere gelmesinin en önemli faktörü kadındır. Kadınlar olarak biz, çalışarak ekonomiye destek veriyoruz” dedi.
 
HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş