Mobilya,Kağıt ve Orman Ürünleri Konsey Başkanı Ahmet Güleç güven tazeledi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) olağan genel kurulunda başkanlığa İsmail Gülle seçildi. Konsey seçimlerinin de yapıldığı TİM olağan genel kurulunda Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri Konsey Başkanlığına ise İnegöllü Mobilyacı Ahmet Güleç yeniden seçildi.

Yayınlama: 03.07.2018
538
A+
A-

Geçtiğimiz Cumartesi günü 25.’si gerçekleştirilen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) olağan genel kuruluna Başbakan Binali Yıldırım,siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda işadamı katıldı.

 

Gerçekleştirilen kongrede Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yeni başkanı İsmail Gülle oldu. Başkanlık için İsmail Gülle, Oğuz Satıcı ve Tahsin Öztiryaki yarıştığı seçimde en fazla oyu alan İsmail Gülle, ihracatçıların yeni başkanı oldu. Gülle 149, Tahsin Öztiryaki 140 ve Oğuz Satıcı 109 oy aldı.






 

Sektör Konsey seçimlerinin de yapıldığı genel kurulda Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri Konsey Başkanlığına ikinci kez İnegöllü Mobilyacı Ahmet Güleç seçildi.

 

DAHA FAZLA İHRACAT YAPMALIYIZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MOSFED Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Birliği Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri Konseyi Başkanı Ahmet Güleç, “ Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 27 tane konseyi var. Bu konseylerden biride Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünler, bu konseyinde başkanlığına 2. Dönem olarak devam edeceğim. Sektörün verdiği destek için çok teşekkür ediyorum. Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri çok önemli. Bizim geçen yıl ki 4 milyar 600 dolar ihracatımız bu yıl 5 milyar dolar olarak hesapladığımız bir hedef var. Yılın ilk 6 ayına baktığımız zaman bu hedefi kolayca geçip,  5.5 milyar dolar ihracat yapmayı hedefledik, hedefimizi revize ettik. Bu sektör tüm vilayetlerde olan, yerli ve milli, katma değeri yüksek bir sektör. Bu sektörün bir özelliği var, niteliği çok önemli. Tasarım ve kalite ile daha üst dilimlere hitap edebiliyor. Katma değerde buradan geçiyor. Biz özellikle üyelerimiz ile, Türkiye genelinde 13 bin ihracatçımız var, toplamda da 50 bin firmanın bulunduğu, direk 13 bin üreticinin ihracat yapabildiği bir potansiyelimiz var. Sektörün daha iyi yerlere gelmesi, ihracatın yaygınlaşması için mücadele edeceğiz. Daha öncede söyledik ihracat bizim için milli bir görevdir. Dünya pazarından daha fazla pay almamız lazım. Yeni pazarlar araştırırken, dünyada ki kurumsal pazarları önemsememiz gerekiyor. Meslektaşlarımız ile birlikte daha fazla ihracat ve dünya pazarından daha fazla pay almanın derdine düşeceğiz” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş