MüFTü GENÇLER iLE BiR ARAYA GELDi

İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesi’nin Din Görevlileri Haftası münasebetiyle organize ettiği seminerde, İlçe Müftüsü Kazım Güzel gençlerle bir araya geldi.

Yayınlama: 05.10.2017
495
A+
A-

İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesi’nin Din Görevlileri Haftası münasebetiyle organize ettiği program İlçe Müftüsü Kazım Güzel, üniversite gençliği ile bir araya geldi.

 

Hacı Yusuf Şahin ve Ailesi Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci yurdunda gerçekleşen programda, İlçe Müftüsü Kazım Güzel “Hicret, Cami, Şehir ve Medeniyet” başlıklı bir seminer gerçekleştirdi.






 

İBADETHANELERİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

İlçe Müftüsü Kazım Güzel gerçekleşen seminerde şehirlerde ibadethanelerin önemine vurgu yaparak, “İslam dininde şehir ve medeniyetin merkezinde cami ve mescit vardır. Cami bireyin inanç dünyasında toplumsal ilişkilere, kulluk, sorumluluk ve güzel ahlak bilincinin oluşmasında hukukun inşasına, eğitimden iktisada aileden çevre ile ilişkilere hayatın bütün alanlarına yönelik değerlerin birleştiği mekânlardır”

 

ŞEHRİ ANLAMLI KILAN MANEVİ DEĞERLERDİR

“İslam medeniyetinde şehirlerin ruhu vardır ve şehir o ruh ile anlam kazanır. Çünkü şehri anlamlı kılan şehrin üzerine imar edildiği manevi değerlerdir”

 

DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINI KUTLADI

İlim Yayma Cemiyeti Müdürü Mehmet Yurttutan ise “Bu güzel programda öğrencilerimiz ile bir araya gelen İlçe Müftümüz Kazım Güzel’e teşekkür ediyoruz. Bizlerde tüm din görevlilerimizin 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş