MüFTüLüK’TEN ARAKAN’A 185 BiN LiRA YARDIM

Diyanet İşler Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Budist çetelerce zulme uğrayan Müslüman Arakan halkı için yardım kampanyası düzenlendiğini ifade eden İlçe Müftüsü Kazım Güzel, tüm ilçe halkını yardım kampanyasına destek vermeye davet etmesinin ardından İnegöl’de geçtiğimiz Cuma namazı çıkışı 185 camide Arakan için 185 Bin TL yardım toplandığını açıklandı. Toplanan yardımlar Arakanlı Müslümanlara gönderebilecek.

Yayınlama: 18.09.2017
546
A+
A-

Yardım kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Halkımız düzenlemiş olduğumuz kampanyaya büyük bir destek vermiştir. Bundan dolayı tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. 185 camide yaklaşık 185 bin liraya yakın para toplandı” dedi.

 

İlçe genelinde toplanan paralar cami ve mescitlerdeki din görevlileri tarafından Arakan eyaletindeki Müslümanlara gönderilmek üzere ilgili hesaplara yatırıldığının altını çizen Müftü Güzel, Dekontların ilçe müftülüğüne teslim edildiğini belirtti.






 

MAZLUMLARA SAHİP ÇIKMA ADINA YAPILMIŞTIR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Kazım Güzel,  “Yeryüzünde iyiliğin egemen olması için bu yolda çaba sarf eden kurumlara maddi ve manevi destek olmak misyonu ile ülkemizde ve 7 kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olmak vizyonunu ile hareket eden vakfımız, kuruluş amacının bir gereği olarak yurt içinde ve yurt dışında Diyanet İşleri Başkanlığımız ile birlikte dini, sosyal, kültürel ve eğitim alanında ve insani yardım kapsamında ciddi hizmetlere imza atmıştır. Yeryüzünde her mazlumun ve mağdurun yanında yer almış ve onların yaralarını sarmak, akan kanlarını durdurmak, gözyaşlarını dindirmek, ıstıraplarına çare olup, tükenmekte olan umutlarına umut vermek ve kimsesizlerin kimi olma adına bugüne kadar Diyanet İşleri Başkanlığımızın bütün teşkilat mensupları, Diyanet Vakfımızın bütün yetkilileri ve ümmeti Muhammedin her ferdiyle birlikte görev yapmış ve iyilik hareketini egemen kılma adına hizmet etmiştir. 2012 yılından bu yana Myammar’da vuku bulan insani drama karşı Arakanlı Müslümanlara yardım elini uzatan ve Arakanlılara yönelik gıda, sağlık ve eğitim gibi temel hizmetler ile destek olmaya çalışan vakfımız, son aylarda meydana gelen olaylar neticesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ile Vakfımızın işbirliği içerisinde, Arakanlı kardeşlerimizin yardımına koşmak, savaştan etkilenen kardeşlerimizin barınma, beslenme ve sağlık alanındaki acil ihtiyaçlarını karşılamak ve hüzünlerini paylaşmak maksadıyla ‘Arakan’ı Yalnız Bırakma’ teması ile yurt içinde ve yurt dışında bir yardım kampanyası başlatmıştır. Mütevelli heyet tarafından alınan kararla; il ve ilçe şubelerimiz tarafından 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu, buna bağlı olarak hazırlanan Yönetmelik ve ilgi (a), (b) genelge hükümlerine önemle riayet edilerek, 15 Eylül 2017 Cuma günü Cuma namazına müteakip bütün camilerimizden yardım toplama kampanyası yapıldı. Vakfımızca bu konuda yapılan hizmetler Allah’ın rızasını kazanma, ümmetin sıkıntılarına, problemlerine çare olma ve Müslümanların Müslümanlara ve mazlumlara sahip çıkma adına vesilesi, vasıtası olma adına yapılmıştır. Bu konuda ayrıca bir yardım yapılmayacaktır. Yani bizim vakfımızın hesabına yapılan yardımların dışında şahıslar bizzat yardım toplanmayacak. Dolayısıyla bizim adımıza birileri yardım toplama adına gelindiğinde Müftülüğümüzün bilgisi dışında muhatap alınmamalı. Ancak Müftülüğümüzle diyaloga geçen kardeşlerimiz Diyanet Vakfımızın hesap numaralarına yardım yapabilmektedirler” dedi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş