MUHTEREM İNCE İNEGÖL’DE TRAFİK UYGULAMASINA KATILDI

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Kurban Bayramı nedeniyle alınan trafik tedbirlerini yerinde incelemek için Bursa’ya geldi. İnegöl’ün girişinde bulunan polis yol uygulama noktasında uygulamaya katıldı.

Yayınlama: 10.08.2019
905
A+
A-

Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve beraberindeki Bursa Valisi Yakup Canbolat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ile birlikte Bursa-Ankara kara yolu İnegöl girişindeki polis yol uygulama noktasında alınan trafik tedbirlerini inceledi.   

Emniyet ekiplerinden brifing alan İnce, uygulama noktasında durdurulan araçlardaki sürücüler ve yolcularla bayramlaşıp, “Kemerin ses getirsin” kampanyası hakkında bilgi verdi.      

Bakan Yardımcısı İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri bakanlığı olarak arife gününü de kapsayacak şekilde bayram tedbirleri aldık. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımızla birlikte çalışıyoruz dedi.    






 56 MÜFETTİŞ SAHADA

Bayram için aldıkları tedbirlere değinen İnce, şöyle devam etti: “Bayram tedbirleri çerçevesinde yaklaşık 64 bin trafik ekibimiz ve 116 bin personelimiz sahalarda görevde olacak. Kaza kara noktalarını çok önemsiyoruz, buralara ağırlık veriyoruz. Havadan helikopter ve insansız hava aracıyla denetimlerimiz olacak. Bu denetimlere başladık. Vatandaşlarımızın mal ve can güvenliklerini önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın trafik kazaları yaşanmadan daha güvenli seyahatler yapmaları için bu tedbirleri alıyoruz. 56 tane emniyet ve Jandarma müfettişimiz bu dönem içerisinde yine görev yapıyor olacak. Otobüs denetimlerini önemsiyoruz, otobüs kazalarını sıfıra indirmek istiyoruz. Bu anlamda otobüslerin denetimini yapan sivil ekiplerimiz olacak. Üst düzey algıyı oluşturarak en az kazanın yaşandığı, ölümlü kazaların olmadığı bir dönem yaşamak istiyoruz. Almış olduğumuz tedbirler de bu anlamda geçen yıla göre güzel sonuçlar veriyor”

İnce, her bayram bir uygulama yaptıklarını anımsatarak, bu bayramda “Hayatı korumak için kemerin ses getirsin” kampanyasını başlattıklarını dile getirdi.      

  KEMERİN SES GETİRSİN

Trafikte emniyet kemeri takmanın önemine değinen İnce, şunları söyledi:  Her bayram bir uygulama yaparak bu algıyı oluşturmak istiyoruz. Bu bayramda ‘hayatı korumak için kemerin ses getirsin’ kampanyasını başlattık. Bu bayramın hediyesi kemerin sesi diyoruz. Bu anlamda çocuklarımız kemer takarken çektikleri fotoğraf ve videoları belirtiğimiz adreslere gönderirseler, onlara daha önceki bayramlarda verdiğimiz gibi çeşitli hediyeler vereceğiz. Onları sevindireceğiz” şeklinde konuştu.

SIKI TEDBİRLER VAR

Bursa Valisi Yakup Canbolat ise, “İçişleri Bakan yardımcımız malumunuz bakanlığımızın uygulamış oldukları tedbirleri yerinde kontrol amacıyla bugün ilimize teşvik ettiler. Yollarda trafik kurallarına her hâlükârda uymamız gerekiyor. İnsanların sağlıklı bir bayram geçirmeleri noktasında içişleri bakanlığımızın sıkı tedbirleri var. Bu tedbirleri de sayın bakan yardımcımızla bugün denetliyoruz. Vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz. Şuana kadar Bursa ilimizde herhangi bir ölümlü trafik kazamız yoktur. Tedbirlerimiz sıkı bir şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş