Necip Fazıl Kısakürek anıldı

Türk Edebiyatının önemli şairlerinden olan Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 35. Yılı nedeniyle Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu bir dizi program düzenledi.

Yayınlama: 25.05.2018
1.075
A+
A-

Geçtiğimiz gün Kent Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Halil Gültekin, ”Üstad Necip Fazıl çilesiyle, tefekkürüyle, düşüncesiyle ve mücadelesiyle bir ömür boyu bu milletin değerlerini her daim hayatında yaşamış, yaşatmış ve gerçekten baki kalan ı kubbede hoş bir sada bırakmış olan değerimizdir. Şairliğe adımı 12 yaşındayken annesinin arzusuyla atmış olan Necip Fazıl Türk Edebiyatına sayısız eserler kazandırmıştır. Yeni Mecmua, Ağaç ve Büyük Doğu üstadın eserlerini telif ettiği dergiler arasındadır. Kaldırımlar, Sakarya Türküsü, Bekleyen, Bulmak Üstat’ın tanınan şiirlerindendir. Robert Koleji, İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi, Ankara Devlet Konservatuarı, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi hocalık yaptığı kurumlar arasındadır. Necip Fazıl için 1934 yılı gerçektende hayatının Yeni bir dönemine başlangıç olur. O günlerde Beyoğlu Ağa Cami’nde vaaz vermekte olan Abdulhakim Arvaşi ile tanışır ve bir daha odan kopamaz.  Biz bugün Necip Fazıl Kısakürek’i vefatının 35. Sene-i  devriyesinde her zamankinden daha çok hasretle,minnetle ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu.






 

Konuşmanın ardından okulun öğrencileri Şeyma Nur Doğan “Sakarya” şiirini, Kevser Yaşar “Aynalar” şiirini, Zümra Genç “Uyan yârim”, Rumeysa Uyan “ben” şiirini seslendirdi.

Okulun öğrencileri Necip Fazıl’ın Gençliğe Hitabesini hep bir ağızdan okudular.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş