Nereye gidiyoruz ?

Kurşunlu Mahallesi’nde meydana gelen tecavüz skandalı ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) Başkanı Naci Köseoğlu, “Nereye gidiyoruz? diye kendimize sormamız gerekir” dedi.

Yayınlama: 20.07.2018
545
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) Başkanı Naci Köseoğlu, “İnegöl’ümüzde yaşanan bu üzücü,menfur olay İnegöl’ümüz için büyük bir mahcubiyettir. Köftesi ile mobilyası ile meşhur olan İnegöl’ümüz maalesef son yıllarda bu ahlaki erozyon ve gençlerimizde ki manevi boşluk, İslami ve manevi değerlerden uzak olarak yetişen gençliğimizde ki bu boşluk bu tip olaylara sebep vermekte. Rabbim bir daha tekrarlanmaması için tüm kurumları ile, anne ve babalar olarak üzerimize düşeni yapmayı nasip etsin. Özürlü bir bayana utanmadan,sıkılmadan, Allah korkusunu unutup böylesin ahlaksız tecavüz etmeleri düşündürücü bir olaydır. Nereye gidiyoruz diye kendimize sormamız gerekir” diye konuştu.

 

DİNİ EĞİTİM ARTMALI






“Rabbimiz zinaya yaklaşmayın diyor” diyerek konuşmasını sürdüren Köseoğlu, “Sadece zina değil, zinaya götüren tüm yollar haramdır diyor. Bu bir eğitim meselesi. Anne ve babalar İslami edep ile helal lokma ile, dini bir eğitim vererek,çocukları yetiştirerek, okullarda da bu eğitim devam edip, Allah korkusunu ve özellikle genç kızlarımızda iffet,namus,edep,tesettür ve  yine erkeklerimize zina ve Allah korkusu gibi şeyleri çocuklarımıza öğretirsek, haramı ve helali öğreterek yetiştirirsek hiç olmazsa bu tür olaylar İnegöl gibi muhafazakar bir yerde bir daha yaşanmamış olur. Bunun sebepleri anne ve babaların çocuklarına İslami eğitim vermemesi, güzel örnek olmaması, eğitim sistemimizde ki dini eğitimin yeterli olmaması, toplumda ki dünyaperestlik, evlilik hayatının zorlaştırılması. İslam’da bir insanın zinaya düşme tehlikesi varsa evlenmesi farz olur. Evliliği kolaylaştırmak lazım. Eğitimsiz bir gençlik evlenmediği zaman nefsinin kurbanı olarak, kafası ve kalbi boş gençler bu tip kötülüklere meyyal bir karakterde yetişmektedir. Anne ve babaların çocuklara sahip çıkması, okullarda dini eğitimin arttırılması gerekir” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş