NUREDDiN NEBATi ; “21. YüZYIL TüRKiYE’NiN YüZYILI OLACAK”

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati İnegöl’de MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleriyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen programda Türkiye’nin 2023 ekonomi hedefleri ve politikaları konuşuldu.

Yayınlama: 25.09.2019
588
A+
A-

MÜSİAD İnegöl Şube binasında gerçekleştirilen programa, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Ak Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Döngel, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, Ak Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Ersan, STK temsilcileri ve çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı.

 

EKONOMİK KURTULUŞUMUZ İHRACAT VE ÜRETİMDİR






Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel, “Merkez Bankası’nın faiz indirimi enflasyon üzerinde iç piyasada oldukça olumlu sonuçlar oluşturmuştur. Faiz indirimlerinin de önümüzdeki süreçte de uygulanacağını tahmin ediyorum. MÜSİAD olarak sıklıkla üretim odaklı bir modele geçmeyi ifade ediyoruz. Bunun içinde üreticinin sırtındaki faiz yükünün azalması gerekmekte. MÜSİAD olarak bu ülkenin ekonomik kuruluşunun ihracat ve üretim olduğuna inanıyoruz. Yapılan desteklerin ihracata ve üretime yönelik olmasının doğru olduğunu düşünüyoruz ve sektörel destekleri önemsiyoruz. Mobilya sektörüne eğer destek verilecekse bu şehirler İnegöl, Kayseri ve Ankara gibi mobilya merkezleri olmalıdır” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL ÜLKE HEDEFLERİNE DİREKT KATKI KOYABİLEN BİR İLÇE

Programda konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Bu şehri yönetme kısmında yönetsel anlamda bir takım eksikler olduğunu düşünüyorum. Bununla alakalı olarak da İnegöl ülke hedeflerine direkt olarak katkı koyabilecek potansiyele sahip bir ilçedir. 500 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var, şu anda 200 milyar dolar seviyelerinde. Bu şehir ilçe olmasına rağmen ihracat hacminde 1 milyar 300 milyonu yakalamış durumda. Ben inanıyorum ki önündeki bir takım engeller kaldırılırsa ülke hedeflerine daha fazla katkı koyarız. Bu konuda ben çalışmalarınız ve gayretiniz olduğunu iyi biliyorum. Programımız hayırlı olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

 

HAKLI ÇIKTIK

Türkiye’nin konumuna değinen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, “Türkiye o kadar güzel bir konumdaki sabah kalkıp uçağa binip birkaç saat sonra dünyada 50’nin üzerinde ülkeye gidebilirsiniz. Dünyanın hangi ülkesi böyle bir coğrafi konuma ve merkeze sahiptir. Bu özellikler Türkiye’ye mahsustur. Sıkıntılar gelip geçicidir. Ülkemiz birçok sıkıntıyı güçlü hükümetimiz sayesinde atlattı.  Geçen yıl bu zamanlarda ülkenin durumunu hatırlayın. Sanayicisi, esnafı öldük bittik diye söyleniyordu. Döviz fiyatları arttığı zaman 10 lira olacak diyorlardı. Enflasyon düşecek merak etmeyin bu işi başaracağız dediğimiz zaman hadi oradan diyorlardı, İhracat patlaması yaşanacak dediğimiz zaman olur mu öyle şey diyorlardı, peki ne oldu? Dediğimiz her şey gerçekleşti ekonomi günden güne iyiye gidiyor. Geçen gün bir değerlendirme kuruluşu esnek yapısı ve çelik gibi duruşuyla Türkiye ekonomisi geleceğe umutlu bakıyor diye bir demeç verdi ve bütün medya bunu yazdı. Biz bunu hep söylüyorduk” şeklinde konuştu.

 

21. YÜZYIL TÜRKİYE’NİN YÜZYILI

Bütün imkânların Türkiye’nin lehine olduğu bir sürece girildiğini belirten Nureddin Nebati, “ Bugün IMF adeta günah çıkarırcasına, büyüme oranına 2019 yılı için eksi 2,5’ten 0.5’e çıkarıyor. Bazen hayat bir trend oluyor bazen de moda ama hayat ne trend ne moda gerçekleri asla değiştiremezsin. Gerçek olan ise 21. yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak. 21. yüzyıl bize büyük olanaklar sağlıyor. İmkânlar bizden yana. Yaşadığımız zorluklar bize birçok şeyi öğretti. Geçen yıllarda enerji bakanımıza saydıranlar şimdi doğu Akdeniz’deki sondaj gemilerine bakıp utanmaları lazım. Çin ve ABD’nin gelecekte ortak buluşma noktası Türkiye olacaktır. 500 yılda merkez batıya gitti ama 100 yılda merkez Türkiye’ye geldi. Hükümet olarak ilk defa geçen hafta cari fazlası verdik.  Bunun daha iyi bir noktaya gelebilmesi açısından iddiamız var. Seçimsiz dönemi iyi değerlendirerek yatırımlarımızı ve planlamalarımızı mantıklı şekilde yapmalıyız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş