O CADDENiN ESNAFLARI KAN AĞLIYOR

Mesudiye Altgeçidinin yapım çalışmaları durması ve çalışmaların ne zaman sonlanacağına daire yetkililerden henüz bir açıklama gelmemesi Mesudiye Caddesi esnaflarının tepkisine neden oldu. Bazı esnaflar dükkanlarını kapatma kararı alırken, diğer esnaflar ise çalışmaların hemen tamamlanmasını istedi. Caddedeki sirkülasyonun tamamen bittiğini ifade eden esnaflar, bu nedenle ciddi zarar gördüklerini belirtti.

Yayınlama: 09.01.2018
591
A+
A-

Yaşanan bir çok sıkıntı nedeni ile genişleme kararı çıkarılan Mesudiye Altgeçidinde çalışmaların durması, esnafların tepkisine neden oldu. Altgeçit çalışmaları nedeni ile maddi kaybın hat safhada olduğu caddede, çalışmalarda aksaklıkların da yaşanması ile esnaflar çileden çıktı.

 

HERHANGİ BİR BİLGİ VERİLMEDİ






Projenin bitimi ile ilgili ne esnaflara ne de vatandaşlara herhangi bir bilgi verilmediğini belirten Mesudiye Caddesi esnaflarından Uğur Bayram, “Öncelikle vatandaşın bilgilendirilmediğini görüyoruz. İşte alt geçit hangi tarihte biteceğine dair bir herhangi bir bilgi verilmedi. Çevredeki halk bundan çok muzdarip. Proje ile alakalı, şekli ile alakalı herhangi bir bilgi yok. Yaptım oldu gibi yapıyorlar. Sadece vatandaşlar değil, Orhaniye Mahallesi Mesudiye Caddesi esnafı bundan çok büyük derecede mağdur ve şikayetçi” dedi.

 

KAÇ TANE ESNAF VARSA HEPSİ ŞİKAYETÇİ

Orhaniye Işıkları’ndan alt geçide kadar olan yol güzergahındaki bütün esnafların durumdan şikayetçi olduğunu ifade eden Bayram, “Sizlerde gördünüz caddede arabalar bile artık nadir geçiyor. Orhaniye Işıkları diye tabir ettiğimiz mevkiden alt geçide kadar kaç tane esnaf varsa hepsi şikayetçi. Dönercisinden kasabına, bakkalına kadar herkes şikayetçi bu durumundan” şeklinde konuştu.

 

BU GEÇİDİN HEMEN BİTİRİLMESİ GEREKİYOR

Çalışmanın kış aylarına bırakılmasının anlamsız olduğunu, 2-1 ayda bitecek bir çalışmanın aylarca uzadığını belirten Bayram, “Bu geçidin hemen bitirilmesi gerekiyor. Yani öncelikle kış aylarına girerken böyle bir çalışmanın yapılmaması gerekiyor. Kar yağdığında zaten çalışmalar duracak. Beton atamayacaklar… Bunu yaz aylarına girerken yapmaları gerekiyordu. 1 Ya da 2 ayda bitecek bir çalışma aylarca uzadı” ifadelerini kullandı.

 

HER YER SU İÇİNDE

Projenin bitince faydalı olup olmayacağının meçhul olduğunu belirten Bayram, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Yani bittiğinde faydalı olup olamayacağı da meçhul. Çünkü ne olacağını bilmiyoruz. Metrelerce kazıldı altgeçit. Sizlerde gördünüz her yer su içinde. Çok büyük sıkıntı var. Bu nedenle belki projede değişikliğe bile gidilmeli. Çünkü bu kadar derin kazıldığına göre Mesudiye Caddesi’ne de hafif eğim verilmesi lazım. Peki bu nasıl olacak? Buradaki evlerin hepsi eski yapı. Yola eğim vermek demek evlerin bile zarar görmesi demek. Söylediklerimiz üzere burada sadece vatandaşlar değil, esnaflar da kan ağlıyor. İşlerimiz olmuyor denecek kadar az artık”

 

ESNAFLARIN HEPSİNİN İŞİ BOZUK

Diğer bir Mesudiye Caddesi esnafı Savaş Atila ise, “Bu iş maddi manevi herkese zarar. Burayı yıkıp kış kıyamette yapmaları zaten yanlış. Burayı yaz aylarında başlayıp bir kaç ayda bitirmeleri gerekirdi. Şuanda bu caddedeki esnafların hepsinin işi bozuk. Eskiden altgeçit varken herkesin işi düzgündü ama şimdi öyle bir şey kalmadı”

 

DÜKKANLARINI KAPATACAKLAR

Bazı esnafların iş olmadığı için dükkanlarını kapatma kararı aldığını ifade eden Atila, “Burası yıkılınca işyerlerini kapatmak isteyen insanlar var. Çünkü işlerde sıkıntı var. Ben Mesudiye Mahallesi’nde her yere tost götürüyordum, şu an götürmüyorum. Yan tarafta bulunan telefoncu dükkanını kapatıyor. Berber var diğer tarafta o da dükkanımı kapatacağım diyor. Eskideki sirkülasyon vardı. Ben eskiden tost yaparken öğlen aralarında insanlar sıraya geçiyordu. Ama şuan baktığımızda saat öğlen 12 ve hiç kimse burada yok” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş