öĞRENCi VE MEMURLAR’IN KiRALIK EV SIKINTISI

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek yaptığı açıklamada, İnegöl’de yeterli kiralık ev sayısı olmadığı için öğrencilerin ve tayini çıkan memurların sıkıntı yaşadığını belirterek, “Zaten yer sorunu nedeniyle üniversite tercihlerinde İnegöl’de talep azalması var” dedi.

Yayınlama: 12.09.2017
898
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, “Kiralık ev talepleri devam ediyor. Öğrenciler, tayini İnegöl’e çıkan memurlar bizlere gelip, kiralık ev soruyorlar. İnegöl’de yeterli sayıda kiralık ev olmadığı için sıkıntı yaşanıyor. Bu konuda İnegöl’de büyük problem var. Öğrenci yurtlarının sayısı da yetersiz. Zaten yer sorunu nedeniyle üniversite tercihlerinde İnegöl’de talep azalması var. Bu gözle görülür bir durum. Kiralık ev sorunlarıyla ilgili emlakçılar olarak bizlerin yapabileceği bir şey yok. Bu sosyal bir sorun. İnegöl’de üniversite kurulması düşünülüyor ama altyapı düşünülmüyor. Yerel yöneticilerin öncelikle yurtlar konusunda bir şeyler yapması gerekiyor. İnegöl’de öğrenciye bakış açısı biraz farklı. Kiralık ev verme konusunda ev sahipleri öğrenciye ev vermeye pek yanaşmıyor. Evi kiraya verirsem sıkıntı yaşarım düşüncesiyle vermek istemiyorlar. Eğer ileride İnegöl’de üniversite kurulması düşünülüyorsa, yerel yöneticilerin öncelikle yurt ve barınma sorununu çözmek için taşın altına ellerine koymaları gerekiyor” dedi.

 

MEMURLAR İÇİNDE GEÇERLİ






“Bu barınma sıkıntısı sadece öğrenciler içinde değil, aynı zamanda İnegöl’e tayini çıkan memurlar içinde geçerli” ifadeleri ile sözlerini sürdüren Akyürek, “Bu aylarda kiralık sorunu daha üst seviyelere çıkıyor. Hem öğrenciler hem memurlar bu aylarda kiralık ev arayışına giriyor. Üstüne evlenen çiftlerde gelince sıkıntı hat safhaya çıkıyor. Memurlar özellikle yeni yapılan sitelerde kiralık ev arıyorlar. Öğrencilerde okullarına yakın ve ucuz ev arıyorlar. Tabi insanların şehir merkezinde kiralık ev arama takıntıları devam ediyor. İnsanlar Alanyurt’ta, TOKİ’de veya Yeniceköy Mahallesinde otururum dese, kiralık ev sorunu olmaz. İnsanlar hep şehir merkezini istediği için de bu sıkıntı oluşuyor” şeklinde konuştu.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş