Öğretmenlik Meslek Yasası Çıkmalı

Eğitim-Bir Sen İnegöl Temsilcisi Sinan Aktaş 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı açılışı nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulundu

Yayınlama: 03.09.2020
2.772
A+
A-

Aktaş: ‘Okulları açmak için sadece Milli Eğitim camiasının  çabası yetmez vatandaşlarımızda sorumluluk almalı’dedi.

Eğitim-Bir Sen İnegöl Temsilcisi Sinan Aktaş  : ‘Öğrencilerimiz bizleri bizler de onları çok  özledik. Okulların açılması ve yüzyüze ders yapılması arzusundayız Bunun için herkes kurallara uyma sorumluluğunu taşımaladır’diye konuştu.

Aktaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü “2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı ilçemizdeki bütün ilk ve ortaöğretim kurumlarında 31/08/2020 Pazartesi günü saat 09.00 itibariyle İstiklal Marşı’nın okunması ve  ardından ilk ders zilimiz  çalarak yeni eğitim öğretim yılına başlandı.






 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,İdareci ve öğretmenlerimiz fedakarene çaba içerisinde

Eğitim-Bir-Sen  İnegöl Temsilcisi Sinan Aktaş ta  2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı açılışı nedeniyle yazılı basın açıklamasında 18 Eylül tarihine kadar Uzaktan eğitimin  devam edeceğini ifade ederek  ‘21 Eylül sonrası inşallah yüz yüze eğitim başlar. Bunun için de  bütün vatandaşların maske+mesafe ve temizlik kurallarına uymalarını rica ediyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul idarecilerimiz okullarda “Okulum Temiz” belgesini almak için her türlü hazırlıkları yaptı.İdareci ve öğretmenlerimiz öncelikle 8 ve 12.sınıflar için başlayan  destekleme kursları ve 21 Eylülde  diğer sınıflar için başlayacak eğitim-öğretim için okulları hazır hale getirdiler. Vatandaşlarımızda yapılan bunca hazırlık ve emeğe ve özellikle öğrencilerimizin okullarına kavuşabilme arzuları katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Bu sürece katkı sağlayan idareci öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum.

 

Okulu özledik

Öğrencilerimiz okullarını,öğretmenlerini,arkadaşlarını çok özlediler biliyoruz. Biz öğretmenlerde sınıflarımızı çok özledik Biran önce  öğrencilerimize kavuşup tekrar onlarla yüzyüze derslerimizi yapma arzusundayız. Ancak 21 Eylül sonrasında da sağlık açısından risk olma ihtimali olursa yüzyüze eğitimin tarihi bakanlığımız tarafından yeniden değerlendirilecektir.’diye konuştu.

 

Okulların yardımcı personel ve bütçe ihtiyacı karşılanmalı

Eğitim-öğretimin kronik sorunları arasında bulunan okullara bütçe verilmesi talebinin, koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde okullarda yüz yüze eğitimin sürdürülebilmesi açısından çok daha önemli hâle geldiğini kaydeden Aktaş, “Sağlıklı bir eğitim ortamının tesisi için okulların yardımcı personel ve bütçe ihtiyacı karşılanmalı; her okula münhasır bir bütçe tesis edilerek okul yönetimlerinin okullarına ve bulundukları yere özgü tedbirler almalarına imkân sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

 

Öğretmenler asli görevleri dışındaki işleri yapmaya zorlanmamalıdır

Öğretmenlerin salgınla mücadele sürecinde Vefa Sosyal Destek grupları ve filyasyon ekipleri başta olmak üzere kamu hizmetinin sürdürülmesi ekseninde kamu yararının görüldüğü her alanda ve faaliyette görev aldıklarını ifade ederen Aktaş, şunları söyledi: “Öğretmenlerimiz bu zorlu süreçte fedakârlık göstererek sosyal devlet olmanın gereğinin yerine getirilmesinde devletimizin eli ayağı olmuştur. Ancak uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin beraber yürütülmesinin planlandığı, öğretmenlerimize her zamankinden daha fazla görev ve sorumluluk düştüğü önümüzdeki günlerde öğretmenler asli görevleri dışındaki işleri yapmaya zorlanmamalıdır.

 

Öğretmenlik Meslek Yasası Çıkmalı

Öğretmenlik Meslek Yasasının da acilen çıkması gerektiğini ifade eden Aktaş “Öğretmenlik mesleğinin bütün boyutlarını ele alacak, bütünsel bir yasal düzenlemeye dayalı bir Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ihtiyaç vardır. Öğretmenliğin profesyonel bir meslek olarak değerlendirilmesi ve mesleki standartlara kavuşması isteniyorsa, öğretmene destek niteliğinde, mesleki gelişimini  sağlayacak bir meslek kanunu ivedilikle çıkarılmalıdır.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş