OKUMA YARIŞMASINA KIRCALI MTAL DAMGASI

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’deki meslek liselerinde okuma kültürünü artırma amacıyla düzenlen Kitap Okuma Yarışması Etkinliği’nin 24 Ekim 2018 günü Bursa’da yapılan elemelerinin sonuçları açıklandı. 13 ilçe 34 öğrencinin katıldığı yarışmada, İnegöl Salih İbrahim Kırcalı MTA Lisesi öğrencileri Ezgi Akay ve Selim Yıldız Bursa İl ikincilik ve üçüncülüğünü aldı.

Yayınlama: 29.10.2018
1.301
A+
A-

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü´nün belirlediği ve Türkiye’deki il milli eğitim müdürlüklerince belirlenen beş kitabın dönem sonu tatilinde okunmasıyla yapılan etkinliğin Bursa seçmeleri 24 Ekim 2018 günü Bursa’da gerçekleştirilmiş oldu. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nce belirlenen “Beyaz Gemi, Türkün Ateşle İmtihanı, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Bir Bilim Adamının Romanı ve Devrimci Girişimciler-3” adlı beş kitabı yaz tatilinde okuyan öğrenciler önce ilçede sonra il merkezinde yarışmaya katıldı. 

 

İNEGÖL’Ü BAŞARIYLA TEMSİL






Konuyla İlgili konuşan Okul Müdürü Abdurrahim Mercan, “Bursa Atatürk Anadolu Lisesi’nde yapılan yarışmada öğrencilerimize Danışman edebiyat öğretmenimiz A.Metin Kürümoğlu ve Bahri Pamuk eşlik etti. Okul olarak ilçe ve ilde yapılan yarışmalara katılarak okulumuzu temsil ediyoruz. Bu yıl da İnegöl’ü üç öğrencimizle temsil ettiğimiz MTGM kitap okuma yarışmasına öğrencilerimizi Edebiyat öğretmenimiz A.Metin Kürümoğlu hazırladı. İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin İnegöl’de ve Bursa’da ve ülke çapında yapılan yarışmalarda dereceye girmesi meslek liseleri adına çok güzel. Öğrencilerimizin uygulama dersleri ve teorik derslerinin arasında bu tür kültürel faaliyetlere katılmaları gerçekten takdire şayandır.Bursa elemelerinde de iki öğrencimiz il derecesi aldı. Çok mutluyuz. Bu konuda öğrencilerimize danışmanlık yapan edebiyat öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

BURSA  İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

Öğrencileri yarışmaya hazırlayan danışman öğretmen A.Metin Kürümoğlu ise: “Bu yarışmada derece almamız şaşırtıcı değil, çünkü önceki yarışmalarda da ilçe ve il çapında birçok başarı göstermiş; bir çok kez de ülke finallerinde Bursa’yı temsil etmiştik. Türkiye birinciliği ve ikincilikleri kazanmıştık. Son beş yılda yüzü aşkın derece aldık. Bu yarışmaya da ciddi olarak hazırlandık ve derece alacağımıza inandık. Bu inancımız boşa çıkmadı çok şükür. Dereceye giren öğrencilerimize ve bize desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Abdurrahim Mercan’a teşekkür eder; öğrencilerimizin başarılarının devamını Allah’tan niyaz ederim” diye konuştu.

 

TAKIM  HALİNDE BİRİNCİ

Yarışmada ikincilik kazanan Ezgi Akay adlı öğrenci ise duygularını;” Yarışmaya geçen dönem okulda yapılan seçmelerde  üç arkadaşımla katıldık. Eylül ayında İnegöl’de Selim Yıldız ve Güneş Bayrak adlı arkadaşlarımla derece aldık.Geçtiğimiz hafta da Bursa’da yarışmaya girdik. Bireysel olarak ikincilik,üçüncülük; takım olarak birinci olduk. Çok mutluyum. Bizi yarışmaya hazırlayan Abdullah Metin Kürümoğlu’na, Okul müdürüm Abdurrahim Mercan’a teşekkür ederim” diye dile getirdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş