‘Orman Benim’ etkinliği ile yangınları önlemek için doğadaki çöpler temizlendi

Yayınlama: 03.05.2024
37
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından bu yıl ülke genelinde orman yangınlarının önlenmesi için düzenlenen ‘Orman Benim’ kampanyası, İnegöl’de de geniş katılımla gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinlik öncesinde açıklamalarda bulunan İnegöl Orman İşletme Müdürü Okan Kaya, “Tarım ve Orman Bakanlığı ‘Orman Benim’ kampanyası ile bir etkinlik düzenledi. Burada amacımız; orman yangınları henüz çıkmadan bir bunu nasıl önleyebiliriz noktasında bir etkinlik yapmak” dedi. Etkinlik kapsamında öğrenciler ve ilçe protokolü birlikte ormandaki çöpleri temizledi.

İnegöl – Domaniç karayolu Arapoturağı mevkiinde gerçekleştirilen etkinliğe,  Yenişehir İlçe Kaymakamı ve İnegöl İlçe Kaymakam Vekili Mustafa Güney, İnegöl Orman İşletme Müdürü Okan Kaya, İnegöl İlçe Müftüsü İsmail Hatipoğlu, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Aydın, çeşitli STK başkanları, öğrenciler ile İnegöl Orman İşletmesi personeli katıldı.






Etkinliğe başlamadan önce İnegöl Orman İşletmesi Müdürlüğü tarafından katılımcılara yelek ve şapka, öğrencilere ise tişört ve şapka dağıtıldı.

‘ORMAN BENİM’ KAMPANYASININ AMACI OLASI YANGINLARIN ÖNÜNE GEÇMEK

Etkinlik öncesinde açıklamalarda bulunan İnegöl Orman İşletme Müdürü Okan Kaya, düzenlenen kampanyanın orman yangınlarının çıkmadan önce önlenebilmesi noktasında vatandaşların bilinçlenmesine yardımcı olmak olduğunu ifade etti.

Etkinliğim tüm il ve ilçelerde gerçekleştirildiğini belirten Kaya;

“Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından bu yıl 81 il merkezlerinde ve ilçelerde düzenleniyor olan ‘Orman Benim’ kampanyası ile bugün ormanlarımızın temizlenmesi etkinliğine hoş geldiniz. Biliyorsunuz ormanlar bizim için çok önemli bir varlık. Yeryüzünde olmazsa olmazlarımızdan birisi de ormanlarımız. Son zamanlarda ormanlarımızda büyük yangınlarla karşı karşıya kalmaktayız. Çok büyük çaba göstererek bu yangınların söndürülmesine katılıyoruz. Ancak bu yeterli değil. Bu orman yangınları henüz başlamadan önce yangınları azaltacak etkinliklerin tüm vatandaşlarımıza duyurulması gerekiyordu. Sosyal medya hesaplarından ve basın ile duyurulması gerekiyordu. Bugün de Tarım ve Orman Bakanlığı ‘Orman Benim’ kampanyası ile bir etkinlik düzenledi. Burada amacımız; orman yangınları henüz çıkmadan bir bunu nasıl önleyebiliriz noktasında bir etkinlik yapmak. Bunun ülkemize katkı sunacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İNEGÖL’DEKİ ORMAN ALANLARI TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Aydın, Türkiye orman alanı ortalamasının yüzde 27-28 civarında olduğunu, İnegöl’ün ise yüzde 49 olduğunu ifade etti.

Yapılan etkinliğin farkındalık oluşturması için önemli olduğunu belirten Aydın, şu ifadeleri kullandı:

“İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Aydın, “Ormanlarımız bizim için kıymetli ve önemli. Bizim oksijen depomuz. Aynı zamanda börtü böceğin de canlı olarak yaşadığı yerler. İnşallah ‘Orman Benim’ kampanyası ile insanlarımızın yangınlara karşı, çöp atmama adına bir farkındalık oluşturur. Türkiye genelinde ormanlık alan ortalaması yüzde 27-28 ama İnegöl’de o yönden şanslı; yüzde 49 orman alanımız var. İnşallah daha da bunu çoğaltırız”

ORMANLARIN KORUNMASI ALINAN KARARLARA UYULMASI GEREKİYOR

Ormanların korunması ve yangınların önlenmesi adına her yıl aralıklarla ormana giriş yasakları kararlarının alındığını belirten Yenişehir İlçe Kaymakamı ve İnegöl İlçe Kaymakam Vekili Mustafa Güney, bu kararlara kesinlikle riayet edilmesi gerektiğini belirtti.

Ormanlara sahip çıkılması gerektiğini belirten Güney,

“Orman benim diyorsunuz. Gerçekten de diğer ülkelerde böyle değildir. Türkiye’de ormanlar devletindir. Devletin olan da halkındır, vatandaşındır. Dolayısıyla sahip çıkmak gerekir ama sahiplenmeyi yapamıyoruz. Ülkemizde çok fazla orman yangını çıkıyor. Genelden insan hatasından dolayı çıkıyor. İnsanlar anız yakıyor, yerde ot yakıyor. Biz valilikler olarak, kaymakamlıklar olarak bazı yasaklama kararları alırız. Bu yıl da yapılacak inşallah. Bu karara uymak lazım. Eğer bir yerde yasaklama kararı alındıysa, burada piknik yapılmaz dendiyse yapmamak lazım” dedi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş