ORTAK OLAN MESELELERDE BİRLİK OLMALIYIZ

Ateş Karıncaları İnegöl Gençlik Hareketi Başkanı Tarık Bostancı 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Bostancı açıklamasında, “Fikri farklılıklarımız olabilir ama ortak olan meselelerde birlik olmalıyız” dedi.

Yayınlama: 17.07.2017
550
A+
A-

15 Temmuzda ilk tepkileri hakkında açıklamalarda bulunan Bostancı, “Hain darbe girişiminin olduğu gece yatsı namazını cemaat ile kılmak için hazırlık yapıyorduk. O sırada bir kanalında eski adı ile Boğaziçi yeni adı ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köprüsü’nün askerler tarafından kapatıldığı haberlerini görünce aklıma ilk olarak ülkemizde bir başka terör örgütü olan PKK’nın saldırı gerçekleştireceği ile ilgili elde edilen bilgiler ile güvenlik maksatlı bir kontrol noktası oluşturulduğunu düşündüm. Biz cemaatimizi hazırladık ve namazımızı kıldık ve ardından tekrar haber kanallarına bakarak durumla ilgili bilgi edinmeye çalışmamıza rağmen o gece olayın gerçek iç yüzünü öğrenmeyip sadece aklımızda bulunan terör örgütünün yeni bir eylemi için alınan tedbir olarak düşünmeye devam ettim. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise bu girişimin, güvenlik maksatlı olmayıp darbe girişimi olduğunu öğrenince garipseyip süreci Televizyon ekranlarında takip etmeye başladım. Olayın rengi netleşip salalar verilince bende çevremdeki arkadaşlarım ile telefon görüşmeleri yapıp Ateş Karıncaları İnegöl Gençlik Hareketi olarak teşkilatımız ile birilikte İnegöl Belediye binası önünde bulunan meydanda toplandık. Teşkilatımız toplanma talimatına harfiyen uyarak o gece meydanları doldurdu” dedi.

 

DARBE ÖNCESİNDE KÖTÜ BİRİ OLDUĞUNU ANLATMIŞ






Daha önce FETÖ ile ilgili söylemlerinden dolayı bazı çevreler tarafından sert eleştirilere maruz kaldığını belirten Bostancı, “Şahsım, FETÖ olarak bugün adını net olarak koyduğumuz bu grubun gerçek manada kimlerin ekmeğine yağ sürdüğünü, kimlere çanak tuttuğunu 15 sene önce etrafımda ki tanıdığım çevrelerde dillendirdiğim vakit, sert tepkilerle karşılaşmış olduğumu söylemek isterim. Aslında bu grubun kim olduğu belli idi ama biz o gün için anlaşılamadık. Bu grubun, şuanda dahi uzantıları devam etmekte. Devletimize düşen daha sıkı takiple bu süreçte en azından sonraki bölümü hafif sıyrıklarla atlatabilmesidir. Bir noktaya da dikkat çekmek isterim. Bildiğiniz üzere dünyanın şımarık çocuğu olan İsrail’in Orta doğuda BOP projesi olarak tasarladığı bir planı var. Bu planın gerçekleşmesinde İsrail’in  çocuğu olan Amerika BOP projesinin yardımcılarından en başta gelenlerinden birisidir. İsrail Amerika’yı kötü emelini gerçekleştirmek için tetikçi olarak kullanmakta. Peki Bop nedir? Orta doğuda egemen güç olabilmek adına izlediği kirli siyaset yoludur. Peki, bizim ülkemizle ne ilgisi olabilir ki diye düşünebiliriz ama maalesef bizimle alakalı. Bu BOP projesinin bir diğer adı da yok olmuş Türkiye’dir. İşte FETÖ, PKK, sözde ermeni soykırımının asıl hedefi parçalanmış Türkiye’dir. Bu filmin yönetmeni olan  İsrail, oyuncuları baş rolde Amerika, İngiltere, Fransa ve Avrupa’dır. FETÖ gibi örgütlerde konuk oyuncular olarak rol oynar, işleri bitince ise yok olur giderler. Bize düşen ise dost ve düşmanlarımızı iyi tanıyarak adımımızı ona göre atmaktır. Tavrımız bizlerde bu şekildedir ve değişmeyecektir” ifadelerini kullandı.

 

DARBE GİRİŞİMİNİN ETKİLERİ

Darbe girişiminin etkileri hakkında konuşan Bostancı, “Bu darbe girişimin ülkemize etkisi öncelikle masum insanların canlarını vatanları için vermeleridir ki Allah hepsine rahmet eylesin, şahadetlerini kabul etsin. Bir diğer etkisi ise darbelerle zedelenerek adımların yavaşlaması diyebilirim” dedi.

 

DARBE GİRİŞİMİ SONRASI YAPILAN PROGRAMLAR

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yaptıkları programlar hakkında bilgi veren Bostancı, “Bu hain girişimde Ateş Karıncaları İnegöl Gençlik Hareketi olarak ilk gecesinde basın açıklaması yaparak devletimizin yanında olduğumuzu beyan ettik ve sonrasında ise ilk çıkarttığımız derginin ana kapağında darbeye hayır diyerek, tanklara dur diyen resim koyduk. 2017 Takvimi çıkararak darbeye hayır sloganı ile canını yitirmiş vatandaşlarımızın resimlerinden oluşan takvimimizi ilçe halkımıza ücretsiz olarak dağıtık” dedi.

 

Son olarak 15 Temmuz ile ilgili mesaj veren Bostancı, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Devlet olarak yaşanan topraklarda hainler veya hainâne olarak faaliyet gösterenler muhakkak olacaktır. Olacaktır olmasına ama bu demek değildir ki, bu pislik ötesi olan güruhlar planlarına ulaşacaktır. Milletimize çağrım, ne olursa olsun, kim olursa olsun bizlere düşen vatanın bekası için kişilerin peşinde değil, vatanın peşinden gitmeyi tercih etmektir. Fikri farklılıklarımız olabilir ama ortak olan meselelerde birlik olmalıyız. Kardeş olduğumuzu unutmayalım, kendi aramızdaki kavgaları unutup, birbirimizi sevelim, en azından seviyormuş gibi görünelim diyor, Cenab-ı Hak’tan ümmet şuuruna erip hakikati tesis etmesini ve bir daha 15 Temmuz’larla karşılaşmamayı nasip etmesini istiyorum” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş