OYLAT KAPLICALARI SÖMESTR TATİLİ NEDENİYLE TAMAMEN DOLDU

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Türkiye’nin önemli turzim merkezlerinden olan Oylat Kaplıcalarında otellerin sömestr tatili nedeniyle tamamen dolduğunu belirtti.

Yayınlama: 27.01.2020
568
A+
A-

Sömestr tatili nedeniyle aileler, çocukları ile birlikte Türkiye’nin çeşitli turzim merkezlerine giderken, Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde bulunan Oylat Kaplıcaları’da sömestr tatili nedeniyle tatilcilerin akınına uğradı.

 

Otellerin yüzde yüz dolduğu Oylat Kaplıcaları’nın en büyük özelliği şehir merkezine olan uzaklığı, binlerce farklı bitki ve Çam, Kayın,Kestane ağaçlarında oluşan ormanların ve şelalerin  içerisinde bulunan oteller bölgesi ile tatilcilerin gözdesi haline geliyor.






 

Öte yandan Oylat Kaplıcaları’nda şifalı olarak belirtilen su 40.5 derece olarak doğal kaynaktan geliyor.

 

Türkiye’nin çeşitli illerinden buraya gelen tatilciler Oylat Kaplıcaları’nın içerisinde bulunduğu doğal ortamda fotoğraf çekinerek anılarını ölümsüzleştiriyor.

 

Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı İnegöl şehrimizin Oylat Turizm Bölgesi’ndeyiz. Şunada güzel bir kış gününde, güneşin üzerimize yansıdığı bir günde, doğal su seslerinin arasındayız. Burada her yıl 300 binin üzerinde vatandaşımızı kabul ediyoruz, ağırlıyoruz. Geçekten ülkemizin göz bebeği pozisyonunda bir turizm alanı. Özellikle günün ve yılın her zamanında yoğun bir şekilde ziyaretçi aldığımız bir bölge. Ben buraya tüm kaplıca severleri, doğa severleri davet etmek istiyorum. Çünkü burada gerçekten  yaklaşık 1000’li rakımlarda güzel bir doğal örüntü ile, bitki örtüsü ile, ormanlarla karşılamış oluyoruz. Beraberinde hiçbir ısıtma ve soğutma işlemi görmeden, direk kaynağında çıkan şifalı sular banyolarda ve havuzlarda vatandaşlarımıza sunuluyor. Pek çok sağlık yönünden faydasını olduğunu ifade edebilirim. Oylat şifa dağıtmaya devam ediyor. Bu bölgeye tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Türkiye’nin dört bir yanında ve uluslar arası anlamda da pek çok misafiri ağırladığımız bir bölge aynı zamanda. Hemen yakın mesafesinde de Oylat Mağarası Türkiye’nin en önemli mağaralarından. Şuanda da sarkıt ve dikiklerin içerisinde olduğu, canlı bir mağara olarak tüm turizm seveleri bekliyor” dedi.

 

Tatil nedeniyle otellerin tamamen dolduğunu belirten Taban, “Sömest tatilinde olduğumuz ara dönemde otellerimiz tamamen dolu durumda. Öğrencilerimizin tatile çıktığı dönem olduğu için, ailelerimiz çocuklar ile beraber bir arada buraya gelerek güzel bir tatil geçirebiliyor. Yaz ve kış dönemlerinde de, normal tatil dönemlerinde de gerçekten doluluk oranlarımız yüzde doksan seviyelerinde ama bu ara tatillerde hiçbir oda kalmayacak şekilde kullanılmakta. Oylat 76 yıllık bir işletme. Burada bir asıra yakın tarih olduğunu ifade edebilirim. Buranın gerçekten müdavimleri var. Her dönem gelip konaklayan insanlarımız var. Bizlerde burada sadece ulusal anlamda değil, uluslar arası anlamda da tanınırlığı ve bilinirliği için çalışıyoruz. Sadece kaplıcaların kış dönemim tercih edğilmediğini, yazında aynı kaplıcalardan istifade etmeye devam edebiliyoruz. Suyun özelliği 40.5 derece olarak doğal kaynağından doğan şifalı sular, hiçbir müdahale olmadan, katkı maddesi konulmadan , soğutulma ve ısıtma işlemi yapılmadan kullanıcılara sunuluyoru. Buda doğal olan bu kaynaklardan yüksek oranda faydalanmayı sağlıyor. Kullanıcılarda bundan çok memnun” diye konuştu.

 

 

 

Oylat’ta 1987 yılından beri sürekli tatil için geldiklerini belirten Ömer Atahan (60),”Burada biz aile sıcaklığı görüyoruz, aidiyet duygusu oluştu bizde. Rahmetli babam 1987 yılından beri buraya gelir. Ablam, kız kardeşim ile birlitke 13 yetişkiniz. Bir aile ortamı buluyoruz. 5 yıldız diye söyler ama biz yemek yemeye gelmiyoruz. Peygamber Efendimizin vecih sözünü yazmışlar. Yiyiniz,içiniz israf etmeyiniz diyor. Bizi buraya çeken şeyler bunlar. Her şey yeteri kadar. Bütün olay suda bitiyor. O nedenle buraya geliyoruz. Bir çok yeri gezdim, sıcak suyunda 10 dakika kalamıyorsunuz. Buraya Allaha bunu vermiş. İnşallah fiziki yönden de bazı şeylerin değişmesi lazım. Global dünya değişiyor, insanlar değişiyor. Ben 60 yaşındayım ama hala burdayım, gelecek senede burdayım” ifadelerini kullandı.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş