‘Pamuk’ su tesisatında kullanılan borularla yapılan yürüteçle hayata tutundu

Yayınlama: 15.02.2023
116
A+
A-

İnegöl’e bağlı kırsal Şipali Mahallesi’nde yol kenarında bulunan adına ‘Pamuk’ konan köpek, su tesisatında kullanılan borulardan yapılan yürüteçle hayata tutundu.

İnegöl’e bağlı kırsal Şipali Mahallesi’nde ikamet eden Muharrem Başkurt (20) isimli genç, gezi amaçlı ormanlık bölgeye doğru otomobili ile seyir halindeyken, yol kenarında bulduğu felçli köpeği sahiplendi.

Adına ‘Pamuk’ konan felçli köpeğin durumundan etkilenen Başkurt, internet üzerinden yaptığı araştırma ile Pamuk’un yürümesi için çalışmalar gerçekleştirdi.






Çevresindekilerin de desteği ile 20 yaşındaki genç, su tesisatında kullanılan borularla felçli köpeğin yürümesi için yürüteç yaptırdı.

Sürünerek hareket etmek zorunda kalan ‘Pamuk’, yürüteçle birlikte yürümeye başladı.

Köpeği yol kenarında bulduğunu ifade eden Muharrem Başkurt, şu ifadeleri kullandı:

“Yola çıkıp gezmek için ormana doğru gitmeye başladım. Yolda ilerlerken sağda bir köpek gördüm. İleriden dönüp tekrar geldim. Arabadan inip köpeğe yaklaştım. Köpeğin belinin bir kısmının felçli olduğunu fark ettim. Yüreğim el vermedi, köpeği aldım evime getirdim. Sonra araştırmaya başladım ne yapabilirim diye. Kalorifer tesisatında kullanılan borularla bir yürüteç yapmayı düşündük. Ayaklarını bağladık, kemerlerini başladık. Yürümeye başlayınca köpek de şaşırdı. Görünce öyle bende çok mutlu oldum. Öncesi, sonrası… Hayvan hiç yürüyemezdi, şimdi bir anda yürüdüğünü görünce acayip oldum. Çok güzel bir duyguydu benim için”

Kış aylarında sokak hayvanlarının beslenmesi gerektiğini belirten Başkurt, uzun süreli açlığın hayvanların ölümüne neden olduğunu ifade ederek;

“Dışarıda kalan hayvanların yemini, suyunu verelim. Kışın aşırı açlıktan sıkıntı oluyor, ölüme bile neden olabiliyor. Onlarda sonuçta Allah’ın bir kulu. Sadece dilleri yok” diye konuştu.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş