PERSONEL AÇIĞI GİDERİLMELİ

Genel Sağlık İş Sendikası İnegöl Temsilciliği basın sözcüsü Erman Açıkgöz , 14 Mart TIP Bayramı nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulunarak, “Hükümetimiz vakit kaybetmeden dengeli ve planlı bir şekilde personel açığını gidermeli ve sağlık emekçilerinin sosyal haklarını geliştirmelidir” dedi.

Yayınlama: 15.03.2017
653
A+
A-

Açıkgöz yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu yıl da bayramımızı ne yazık ki bir çok sorunla birlikte karşılamış bulunuyoruz. Sağlık alanında ki sorunlar gün geçtikçe artmaktadır. Ülkemizde hizmet verilen  nüfusa oranla sağlık çalışanı sayısı gelişmiş ülkelerin çok gerisinde kalmakta buda vatandaşın yeterli ve kaliteli sağlık hizmeti almasını  imkansız hale getirmektedir..Hastalara ayrılan muayene süreleri 5 dakikanın bile altına düşmüş doğru teşhis ve tedavi uygulanmasını zorlaştırmaktadır. Hastane servislerinde 1 hemşire 20 25 hastaya bakmak zorunda kalmaktadır. Bu durum hem çalışanın aşırı iş yüküyle yıpranmasına hem de hastanın gerekli ilgiden mahrum kalmasına sebep olmaktadır”

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞİDDETE MARUZ KALMAKTADIR






“Gece gündüz demeden hastalarına fedakarca hizmet etmeye çalışan sağlık çalışanları maalesef ülkemizde hak ettiği itibarı görememektedir. Hekimlerimiz ve  sağlık çalışanlarımız iş yerlerinde şiddete varan saldırılara maruz kalmaktadır. Tüm sağlık çalışanlarının bugün itibari ile aldıkları ücretler beklentilerin çok altındadır. Sağlık çalışanları, Gelişmiş ülkelerdeki meslektaşlarıyla kıyaslandığında daha fazla çalışıp daha az ücret almakta, daha az dinlenebilmektedir. Emeklilik koşulları batılı meslektaşlarına göre kıyaslanamayacak kadar kötüdür”

 

HÜKÜMETİMİZ VAKİT KAYBETMEMELİ

“Hükümetimiz vakit kaybetmeden dengeli ve planlı bir şekilde personel açığını gidermeli ve sağlık emekçilerinin sosyal haklarını geliştirmelidir. Sağlık çalışanı ne kadar mutlu ve sağlıklı olursa muhakkak ki vatandaşlarımız da o kadar sağlıklı ve mutlu olacaktır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün de “Türk vatandaşının sağlığı ve sağlamlığı her zaman üzerinde dikkatle durulacak ulusal sorunumuzdur. Çünkü Cumhuriyet, düşünsel, bilimsel ve bedensel bakımlardan güçlü ve yüksek düzeyli koruyucular ister” sözüyle vurguladığı gibi Toplumun sağlığın ülkemizin geleceği için hayati önem taşımaktadır. Sağlık alanının tüm sorunlarının çözüldüğü sağlık ve sıhhatli bir Türkiye ye kavuştuğumuz bir bayram olması temennisiyle tüm sağlık camiasının tıp bayramını kutları”

 

HABER: CİHAN EZLEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş