POSOFLULARDAN 23. SEYRAN

İnegöl Posof Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl düzenlen Geleneksel Seyran Şenliği’nin 23.’sü önceki gün Kültür Park içerisinde gerçekleştirildi.

Yayınlama: 10.07.2017
899
A+
A-

İnegöl Posof Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl düzenlen Geleneksel Seyran Şenliği’nin 23.’sü önceki gün Kültür Park içerisinde gerçekleştirildi.

 

Seyran Şenliğinin programına İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Savaş Ateş ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkan Vekili Özkemal Avcı ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.






 

DERNEĞİMİZ KENDİ ÇAPINDA MÜCADELESİNİ VERİYO

Programda bir konuşma gerçekleştiren İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Özgen Kurşun, “İnegöl Belediye Başkanımız aynı zamanda Posof ile kardeş belediye olduğumuz için Posof’unda belediye başkanıdır. Aynı zamanda Posof’u ve Posofluyu her zaman takdir eder ve çok beğenir. Şunu biliniz ki bizim yapmış olduğumuz etkinliklerde desteği büyüktür. Desteğinin olmadığı bir etkinlik yoktur.Bize yaptığı bir şeyi de söyleyeyim, 19 Mayıs’ta 52 kişi buradan Posof’a Sıla-i Rahim programını yaparak gönderdi kendisinden çok teşekkür ediyorum. Derneğimiz kurulduğundan bu yana her taşından onunda katkısı vardır. Bu dernek çok işler yapıyor, biz yönetime geldiğimizde hiçbir derneğin yapmadığı dünya kadınlar gününü yaptı ve bir çok iş yaptı. İnegöl Posoflular Derneği 15 Temmuz devletimize yapılan hain darbe girişimine karşı ilk olarak Seyran Şenliğini iptal etmiş ve arkasından demokrasi meydanına ilk yürümüş bir dernektir. Derneğimiz kendi çapında mücadelesini veriyor” dedi.

 

ÜLKEYİ AYRIŞTIRMAK İSTENEN HAMLELERE LÜTFEN MÜSAADE ETMEYELİM

Daha sonra konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bütün bu etkinliklerin bir tane sebebi var, bunlara sahip çıkalım bunlar bizim ayrışmamız için değil, birlik ve beraberliğimizi sağlamak için yapılan etkinliklerdir. Özellikle üstüne basa basa söylüyorum bizi sağ sol diye Kürt Türk diye, Alevi Sünni diye, şu partili bu partili diye ayrıştırmaya çalıştılar. Muhakkak siyasi düşünce farklılıkları olacak ama ne olurusunuz etrafımıza bir bakalım 80 milyonluk şu ülkeyi ayrıştırmak istenen hamlelere lütfen müsaade etmeyelim.Birliğimizi beraberliğimizi arttırarak yolumuza devam edelim. Tüm etkinliklerinde bu amaçla yapıldığını unutmayalım. Posof belki sizin doğum yeriniz,vatanınız. Sıla-i Rahim bizim inancımız gereğidir. Orada yaşayan akrabalarınızı dostlarını muhakkak suretle ziyaret edin , beraberinde de yaşadığımız şehrimiz İnegöl’ü de aynı itina ile özenle sahip çıkalım. Çok kıymetli bir belediye başkanınız var benim çok değerli dostum ona da burada selamlarımızı iletiyoruz. Karınca misali büyük bir heyecan ile çalışıyor. Meslek yüksekokulunu faaliyete geçirdi,sağlık ocağı,hastanesi, yolu, alt yapısı her şeyi ile Posof’a katkı vermeye çalışıyor. Bizde karınca kararınca buradan ona destek ve katkılar sunuyoruz. Dolayıyla İnegöl’de Posof’ta, diğer illerde 81 vilayetiyle bizim için olmazsa olmazdır ve önemlidir. O yüzden de örf ve adetlerimize beraberin memleketimize sahip çıkacağız. Bu etkinliklerde buna yönelik yapılan etkinliklerdir. Yurt dışında yaşayan kardeşlerimiz, Posof’u İnegöl’ü özlüyor, senede bir gelip hasret gideriyorsa, o bir haftalık ziyaretlerini 1 yıl aşkla gittikleri zaman konuşuyorlarsa, ben biliyorum ki onların bu duygusunu yüksek tutması için bir mücadele var. Yaşadığımız şehir bizim ülkemiz. Son olaylar gösterdi ki birbirimizden kopmadan aşkla sarılmamız ve sahip çıkmamız gerekiyor. 3 tarafı denizle 4tarafı düşmanla olduğunu buradaki tüm kardeşlerimiz çok iyi biliyordur” Şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş