PROJE VAKIFLAR’A TESLİM EDİLDİ

Geçtiğimiz yıl restorasyon uygulaması öncesi proje çalışmaları gerçekleştirilen tarihi İshakpaşa Camii Projesi, Vakıflar Müdürlüğü’ne teslim edildi. Restorasyonun başlama tarihi ise henüz açıklanmadı.

Yayınlama: 03.07.2017
676
A+
A-

2015 Yılında gazetemizde, “Tarihi güzelliklerin örtüldüğü cami; İshakpaşa” başlığı ile yayınlanan haber neticesinde, Ankara’dan ilgili kurumların yetkilileri gelerek İshakpaşa Camii’nde incelemelerde bulunmuştu.

 

İncelemelerin ardından İshakpaşa Camii’nin restorasyon ihalesi yapılmış ve İstanbul’dan Buka Mimarlık firması ihaleyi almıştı. İhaleyi alan Buka Mimarlık Ortağı Büşra Barutçu ve ekibi İnegöl’e gelerek İshakpaşa Camii ve çevresinde çalışmalar gerçekleştirmişti.






 

Gerçekleştirilen çalışmaların ardından Buka Mimarlık tarafından projeler Vakıflar Müdürlüğü’ne teslim edildi. Proje daha sonra ise Bursa Anıtlar Kurulu’na havale edilecek. Restorasyonun ne zaman başlayacağını, Anıtlar Kurulu’nun projeyi onaylanma işlemi sonrası tekrar Vakıflar Müdürlüğü’ne restorasyon uyguluma ihalesi için teslim edecek. İhaleyi alan firma ise restorasyon çalışmalarına başlayacak.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Buka Mimarlık Ortağı Büşra Barutçu, “En son projeler hazırlandı ve Vakıflar’a teslim edildi. Vakıflar da Anıtlar Kurulu’na havale edecek. Şu anda restorasyonun ne zaman başlayacağına dair bir bilgimiz yok. Biz projeyi hazırlayıp teslim ettik” dedi.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş