PTT ÇALIŞANLARI SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

Geçtiğimi hafta sonu posta bırakmak için gittiği bir iş yerinde darp edilen PTT memuru için Birlik Haber-Sen Bursa Şubesi, PTT İnegöl Şubesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Yayınlama: 25.10.2017
794
A+
A-

Geçtiğimiz gün PTT İnegöl Şubesi önünde düzenlenen basın açıklamasına, diğer kamu çalışanları sendikaları,dernekler ve PTT çalışanları katıldı.

 

PTT İnegöl Şubesi önünde basın açıklamasında bulunan Birlik Haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Sabri Uğur, “Geçtiğimiz Cumartesi günü 21.10.2017 tarihinde İnegöl PTT Müdürlüğünde görev yapan dağıtıcı arkadaşımız Ömer Küçük, Yeniceköy Mahallesinde ki bir vatandaşa hizmet götürmek ve görevini kurallara göre yapmak isterken söz konusu vatandaş tarafından darp edilerek elinde ki kalemle önce göğsünden sonra yüzünden yaralanmıştır. Tek suçu görevini kurallara göre yapmak olan postacı arkadaşımızın sağlık durumunun iyi olması ve daha vahim sonuçların olmaması tesellimizdir. Ancak bu olay yeni yaşanmış münferit bir olay değildir. Zaman zaman vergi ve icra borçlarına kızan kişiler, ilk tepkilerini ve öfkelerini o anda görevini yapmakta olan postacıdan çıkarmaktadır. Yağmur, çamur, sıcak soğuk demeden görevlerini yapan postacılar zaman zaman tehdit, küfür ve kötü muamelelere maruz kalmaktadırlar. Eskiden mektup ve haber getirmekle çok sevilen postacılar son zamanlarda teknolojinin gelişmesiyle mektup azalmış ve genellikle sarı zarfları taşıdıklarından vatandaşla sürekli karşı karşıya gelmektedirler. İşte bu olayda tam olarak bunun son örneğidir. Vatandaşın icrası vergisi borcu varsa bunda postacının ne günahı vardır. Postacı sadece görevini yapmaya çalışmaktadır” dedi.






 

“Son zamanlarda öğretmene, sağlık çalışanına ve diğer kamu çalışanlarına şiddet giderek artmaktadır” diyerek konuşmasını sürdüren Uğur, “Bizler bu olaylara tepki göstererek sadece kınamış olsak da, bunun gibi kamuda ki artan şiddet olaylarına karşı tedbir alınmalı ve ağır cezai yaptırımlar getirilmelidir. Her önüne gelen hakkımı anyonun, ben ne istersem yaparım, müşteri her zaman haklıdır anlayışı ile kamu görevlisine şiddet uygulayamamalıdır. Aksi halde benzeri olaylar artacak ve istenmeyen sonuçlar ortaya çıkacaktır. Artık anlayış değişmelidir. Müşteri her zaman haklı değildir. Dağıtım ve gişe hizmeti veren tüm arkadaşlarımız görevinin gereklerini yerine getirdiklerinden dolayı ortalama olarak şiddete, hakarete maruz kalmışlardır.Postacılar 55 yaşında zorunlu olarak emekli edildiğinden ve İdari Hizmet Sözleşmesine de geçirilmediklerinden ayrıca yerine personel atması da yargı engeline takıldığından personel eksikliği had safhasına gelmiştir. İnegöl’de, Yıldırım’da, Mudanya’da, Mustafakemalpaşa’da, Gemlik’te ve diğer PTT işyerlerinde postacı açığı dayanılmaz hale gelmiş ve çalışanların sabrı kalmamıştır. Bununla birlikte PTT de taşeronlaşma artmış, bazı işyerlerinde kadrolu sayısını geçmiştir. Dolayısıyla bazı işyerlerinde kadrolu personel sayısı azaldığından ve işlerin yetiştirilmesi gerektiğinden usulsüz bir şekilde taşerona tebligat yaptırılmaktadır. Çünkü personel eksikliğinden dolayı işler gayri nizami şekilde yaptırılmaya çalışılmaktadır. Bu vahim olay Allah korusun başka bir şekilde sonuçlanmış olsa bunun altından kimse kalkamayacaktır. Çünkü bu dağıtıcı arkadaşımız taşeron olduğu için yönetmeliğe göre tebligat yapma yetkisi yoktur. İşte bu şiddet olayı da işlerin yetişmesi için kendi görev alanının dışında bir yere gönderilen postacının başına gelmiştir.

Diğer yandan personel olmadan yoğun bir şekilde PTT Şubesi açılması da personel eksikliğini arttırmaktadır. PTT çalışanları çok yoğun bir mesai ile çalışmak zorunda kalmışlardır. Şubeler tek personele düşürülmüştür. Tek personelle çalışılması hem güvenlik açısından riskli, hem de insani değildir.Postacı arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı Birlik Haber Sen olarak şiddetle kınıyor, bu gibi olayların tekrar etmemesi ve kamuda çalışan personele şiddetin son bulması için cezai yaptırımlar getirilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş