ROMANLARDAN KUTLU DOĞUM PROGRAMI

Düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İnegöl İlçe Vaizi Ömer Faruk Atan, bazı AK Partili yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yayınlama: 28.04.2017
643
A+
A-

Düzenlenen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, ” Kutlu doğum haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz programa hoş geldiniz. Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in doğum yıldönümünün; tüm insanlığa barış , huzur , mutluluk ve adalet getirmesi dileğiyle sözlerime başlıyorum. Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) insanlar içinden seçilmiş, inanlara karşı çok şefkatli ve merhametli bir Peygamberdir. evgili Peygamberimiz hayatı boyunca insanları aldatmaya yönelik hiçbir iş yapmamıştır. O hiç yalan söylememiş, insanların mallarına el uzatmamış, haksız yere cana kıymamıştır. Sevgili Peygamberimiz bir hadislerinde bu hususu şöyle dile getirmektedir; ‘Müslüman, insanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir’. Özü sözü bir olan peygamberimiz, kendisi için istediğini ümmeti için istemiştir ve bu hususta şöyle demiştir; ‘Hiçbiriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe (gerçek anlamda) iman etmiş olamaz’…” dedi.

 

Lekesiyiğit’in ardından kürsüye çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, derneğin bu güzel faaliyetlerinin sürmesini temenni ederek, derneğe şimdiye kadar hep destek verdiklerini be vermeye de devam edeceklerini ifade etti.






 

Konuşmaların ardından İnegöl İlçe Vaizi Ömer Faruk Atan tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Resulullah (s.a.v)’in yaşantısı ve ahlakı ile ilgili bilgiler verildi.

 

Dini sohbetin ardından küçük çocuklar ilahiler söylerken, katılımcılar güzel anlar yaşadı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş