Rusya ve Irak’a sezonun ilk şeftali ihracatı gerçekleştirildi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir ay önce başlayan şeftali hasadı sürerken, hasadı tamamlanan ürünler ise Rusya ve Irak’a ihraç edilmeye başladı.

Yayınlama: 26.07.2020
1.451
A+
A-

İnegöl İsaören Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, Bursa şeftalisinde sezonun ilk ürünlerini Rusya ve Irak’a gönderdiklerini ifade etti.

 

Bu yıl şeftali fiyatlarından dolayı çiftçilerin çok mutlu olduğunu ifade eden Ulu, şu ifadeleri kullandı:






 

“Şeftali hasadımız devam etmekte.  Yaklaşık bir hafta önce başladığımız şeftali hasadımız nasipse 15-20 Eylül’e kadar devam edecek. Bu yıl da yaptığımı çalışmalar neticesinde Türkiye genelinde başta İstanbul, İzmir, Ankara ve yıl Adana olmak üzere bu illerimize de şeftali gönderiyoruz. Bunların haricinde Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon, Amasya ve Çorum’a da İnegöl’den şeftali göndermekteyiz. Hasat oranımız şuanda çok iyi, veririmiz güzel.  Fiyatlar şuanda üreticiyi de memnun ediyor. Şuan itibari ile 4.50 ile 5.50 TL şeftali fiyatları devam ediyor. Bu yıl çiftçimiz memnun”

 

Yapılan çalışmalarla hem yurt içine hem de yurt dışına şeftali gönderdiklerini belirten Ulu, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Yaptığımız çalışmalar neticesinde Karadeniz Bölgesi’ndeki firmalarla görüştük. Özellikle Adana ve İstanbul bölgesindeki firmalarla görüştük. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda ihracatımız devam etmekte. Bu firmalara ürünleri biz gönderiyoruz, bu firmalarda Rusya, Irak ve Ortadoğu’daki ülkelere şeftalileri götürüyor”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş