SAĞLIK EMEKÇİLERİNE SAYGI ŞİDDETE HAYIR

İnegöl’de iki farklı şahısın, sağlık çalışanlarına fiziki şiddet uygulamasının ardından bir tepki de Bursa Sağlık-Sen İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın’dan geldi. Aydın, “Bu durum; sürdürülebilir, kabul edilebilir, katlanılabilir değildir” dedi.

Yayınlama: 24.03.2020
401
A+
A-

İnegöl’de iki farklı şahısın, sağlık çalışanlarına fiziki şiddet uygulamasının ardından bir tepki de Bursa Sağlık-Sen İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın’dan geldi. Aydın ve bazı sendika üyeleri İnegöl Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak, sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırıları kınadı.

 

Hüseyin Aydın yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı;






 

MOTİVASYONUMUZU ETKİLİYOR

“Tek gayeleri; sağlık hizmeti sunmak, şifa vermek, can kurtarmak olan sağlık çalışanlarına yapılan şiddet asla kabul edilemez. Şiddet, sağlık çalışanlarının can güvenliğini tehdit etmekte, dolayısıyla sağlık hizmeti sunumunu da engellemektedir. Son dönemde canı pahasına hizmet eden sağlık çalışanlarına son iki günde fiziki şiddet uygulayanlar elini kolunu sallayarak dışarıda geziyor bu durum biz sağlıkçıların moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkiliyor.”

 

SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“Corona salgınına karşı fedakarca mücadele eden çalışanlarımıza tüm kesimlerce verilen destek takdire şayandır. Çalışanlarımız üzerinde son derece olumlu etki yaratmışken bu iki saldırı canımızı yakmıştır. Bu durum; sürdürülebilir, kabul edilebilir, katlanılabilir değildir! Bir şahsın, hasta ziyaretinin yasak olduğu söylenince güvenlik personelimize kesici aletler ile saldırması yetmezmiş gibi dün akşamda trafik kazası sonrası acil servise getirilen hasta  ambulanstan iner inme z basın mensubu Kadir İnci ye ,daha sonra güvenlik ve temizlik personelimize saldırmış beyaz kod verilerek şahıslardan şikayetçi olunmuştur. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Sağlıkta şiddeti engellemeye yönelik alınacak tedbirlerle ilgili Sağlık-Sen olarak bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da çalışmalarımız devam edecektir. Sağlıkta şiddetin olduğu her yerde dik duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz.”

 

DUYARLI OLALIM

“Sağlık Bakanımızın Cumhurbaşkanımıza sunduğunu söylediği düzenlemeler, Hekim dışı sağlık personeli açığının giderilmesi, atama yapılması. Şiddet yasasının hızlı bir şekilde çıkarılması. Moral-motivasyon için çalışanların döner sermaye performans ücretlerinin tavandan ödenmesi.Sn. Cumhurbaşkanımızda sağlıkta şiddet yasası çalışmalarının hızlandırılması talimatı verdi. Erdoğan, “Sayın Koca’nın dile getirdiği 3 madde önceliğimiz olsun. Sağlıkta şiddet yasası ile ilgili düzenlemeyi hızlandırın. Duyarlı olalım. Sağlık çalışanlarımız fedakârlıkla çalışıyor” dedi.” Bizler bu taleplerin takipçisi olacağız. Sağlık çalışanları olarak bizler, bayram-tatil, gece-gündüz demeden ailesinden fedakarlık yaparak özveriyle çalışan büyük bir aileyiz. Böylesine özveriyle görevlerini yapan sağlık çalışanlarının halkımızdan tek bir isteği bulunmaktadır: Lütfen sağduyulu olun ve şifa veren ellere zarar vermeyin.  Saldırıya uğrayan çalışma arkadaşlarımıza ve basın emekçisi kardeşimize  geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şiddetin her türlüsünün her yerde son bulmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş