SAĞLIKLI BESLEN, HAREKETLi YAŞA

İnegöl İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlıklı beslen, hareketli yaşa teması ile ‘Sağlık Yürüyüşü’ düzenlendi.

Yayınlama: 17.07.2019
415
A+
A-

Düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocağa,  İnegöl İlçe Sağlık Müdürü Enver Ünal, çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan İnegöl İlçe Sağlık Müdürü Enver Ünal, “Sağlık Bakanlığı olarak, hayat tarzının benimsendiği herkesin sağlık hakkının korunduğu bir Türkiye’ye sahip olmayı hedefliyoruz. Sağlıklı yaşamın teminatı olan öncelikli iki tedbir söz konusudur. İlki, hareketli bir hayat sürmektir. Özellikle kent sakinleri çok az hareket etmektedir. Günlük ulaşım motorlu araçlarla evden işe, işten eve şeklinde devam etmektedir. Düzenli egzersiz alışkanlığı olmadığı gibi, ekran başında da çok fazla zaman harcanmaktadır. Sağlık Bakanlığı olarak günlük 10 bin adımı herkese tavsiye ediyoruz. Maalesef toplum olarak bu hedefin oldukça gerisindeyiz. Hareketli yaşamdan sonra ikinci tedbirimiz ise sağlıklı beslenmedir. Kanser, diyabet, hipertansiyon, böbrek yetmezliği, inme, kalp damar hastalıkları gibi pek çok hastalığın altında beslenme bozukluğu yatmaktadır. Genç yaşlardan itibaren sağlıklı beslenme alışkanlıkları ile bu hastalıklardan korunmak, olumsuz etkilerini ileri yaşlara ertelemek mümkün olabilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü ile işbirliği içinde ve ulusal stratejik planlarımız doğrultusunda, 2010 yılından itibaren Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı uygulanmaya başlandı. Program çerçevesinde, başta çocuklarımızın gelişiminin izlenmesi ve şişmanlığın önlenmesi için çalışmalar yürütülmektedir. Sağlık Bakanlığı olarak bu alandaki önceliklerimizden birisi okullardaki beslenme sağlığıdır. Kantinlerde beslenmeye katkısı şüpheli gıdaların satışı engellendi ve okullarda satılması uygun olan gıdalara logo uygulaması başlatıldı. Bu adımlarla sağlıklı beslenme alışkanlıklarının genç yaşta kazanılmasını hedeflemekteyiz” dedi.






 

Ünal’ın açıklamalarının ardından yürüyüş başlarken, Kültür Park içerisinde İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün kurmuş olduğu stantlarının olduğu bölgede yürüyüş sonlandı. Yürüyüşe katılan öğrenci ve vatandaşlara su ve şeftali ikramında bulunuldu.

 

İkramın ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, sağlıklı beslenme ve özellikle yürüyüş konusuna vatandaşların özellikle dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş