Sahipsiz sokak köpekleri vatandaşları tedirgin ediyor

Yayınlama: 26.12.2023
134
A+
A-

İlçemizde ana arterlerde dolaşan sahipsiz sokak köpekleri tepkilere neden oluyor. Önceki gece Nuri Doğrul Caddesi üzerinde kalabalık gezen sokak köpekleri vatandaşları tedirgin ederken, yine Alanyurt, Akhisar gibi bölgelerde de toplu gezen sokak köpekleri korku saçıyor.

İlçemizde özellikle şehir merkezindeki ana arterler üzerinde kalabalık dolaşan sahipsiz sokak köpekleri, vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz Nuri Doğrul Caddesi üzerinde kalabalık gezen sokak köpekleri vatandaşları tedirgin ederken, Alanyurt, Akhisar gibi bölgelerde de toplu gezen sokak köpekleri korku saçıyor.






KANUNLAR MÜSAADE ETMİYOR

Öte yandan vatandaşlar sahipsiz sokak hayvanlarının şehir dışına çıkarılmasını isterken, kanunlar bu talepleri geri tepiyor. Bu anlamda İnegöl Belediyesi ise sokak hayvanlarının sadece küpeleme işlemi yapabiliyor. Küpeleme işleminin akabinde ise yine kanuni içeriklerden dolayı alınan hayvan aynı noktaya bırakılmak zorunda bırakılıyor.

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA SIKINTILARA NEDEN OLMUŞTU

Yaz aylarında İnegöl’de sokak hayvanlarının ısırmasından dolayı bazı vatandaşlar tedavi altına alınmıştı. Ülke genelinde de yaşanan hadiselerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunarak, kanuni hususların bir zümre tarafından art niyet ile kullanıldığını belirterek gerekli düzenlemelerin yapılacağını ifade etmişti.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş