SAHTE FOTOĞRAFÇILARA DiKKAT

İnegöl fotoğrafçılar birliği geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek, İnegöllüleri sosyal medya üzerinden fotoğrafçılık yapan ve herhangi bir belgeye sahip olmadan ticari kazanç sağlayan şahıslara karşı uyardı.

Yayınlama: 18.10.2017
646
A+
A-

Fotoğrafçılar Birliği adına açıklamalarda bulunan Ahmet Gündüz, şu ifadeleri kullandı: “Sosyal medyanın yaygınlaşması ile beraber her dalda ticaret yapan merdiven altı kaçak kazanç sağlayan ve bir çok sektör yara alırken, bu durum hemen hemen tüm Türkiye genelinde fotoğrafçıları da zor durumda bırakmaktadır.  Dış mekan fotoğrafçılığı zor bir meslektir. Ciddi tecrübe gerektirir, otomatik modda çekip de biraz da programlarda düzenlemeler ile bu işin olmaz. Gerçek bir düğün fotoğrafçısı ise böyle amatör modda kesinlikle çekimler yapamaz. İnegöllü vatandaşlarımız düğün kına sünnet ve benzeri çekimlerini yaptıracağı kişinin önce iş yerinin olup olmadığını, maliyeye kayıtlı olup olmadığını, ustalık belgesinin olup olmadıklarını sorarak yola çıkmalılar.

 

SÖZLEŞME OLMADAN ÇEKİM YAPTIRMAYIN.






“Çekim yaptıracağınız kişilere faturasız ve sözleşmesiz asla çekim yaptırmayınız ki, yakın zamanlarda

bu tür olayların yaşandığını ve güzel anıların mahvolduğuna rastladığımız insanlarla karşılaşıyoruz. Kesinlikle sosyal medyadan paylaşılan fotoğraflara aldanıp da sahtecilerin mağduru olmayınız.

 

SAHTE LENSLERE DENETİM GELSİN

“Görüyoruz ki eline yarı profesyonel makine alan, hafta içi ve hafta sonu parklarda resmi kayıtlı fotoğrafçılardan daha fazla gezer oldular. Bunun için gerekli olan ne varsa yapılacaktır. Yetkililerimize süratle bu işin arkasından gitmelerini talep ediyoruz. İnegöl’de yaklaşık 20 kişiyi tespit ettik ve bu kişileri Maliye’ye gönderdik”

 

FOTOĞRAFÇI KİMLİK KARTI OLMAYANLARA GÜVENMEYİN

“Çekim yapacak kişi sizlere sosyal medyadan ulaşabilir ya da siz sitesini takip edip ulaşabilirsiniz. Lakin

paylaşılanlara dikkat ediniz ve randevu oluşturacağınız kişilere muhakkak resmi belgelerini ya da mesleki kimlik kartını sorunuz. Sahte fotoğrafçılara anılarınızı asla kaptırmayın”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş