Gökevi Cerrahlı çocuklarla buluştu

İnegöl Belediyesi’nin 23 Nisan etkinlikleri kapsamında 27 kırsal mahallede 29 okulda gerçekleştirdiği Planetaryum (Gökevi) etkinliği, Cerrah ilk ve ortaokul öğrencileriyle buluştu.

Yayınlama: 27.04.2018
545
A+
A-

Şehrin her alanda gelişimini sağlamak ve geleceğe modern bir İnegöl hazırlamak adına çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında gök bilimlerini konu alan ve çocukların da büyük ilgi gösterdiği planetaryum gösterilerini ilkokul öğrencileriyle buluşturmaya devam ediyor. Daha önce şehir merkezindeki okullarda yapılan planetaryum gösterilerinin ardından, 23 Nisan kapsamında 27 kısal mahallede toplamda 29 okulda planetaryum gösterileri sunulmaya başlandı. Etkinlik kapsamında uzay çadırı bu kez Cerrah İlk ve Ortaokulunda kuruldu.

 

Öğrencilere gök bilimleri, güneş sistemi ve gezegenlerin tanıtıldığı Planetaryum çadırında, yarının yetişkinleri olan çocuklar güneş sistemini 3 boyutlu gösterimlerle yakından görme fırsatı buldu. Öğrenciler, bu gösteriyle eğlenirken öğrenme fırsatı buldu. Cerrah İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin Planetaryum heyecanına Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit’te ortak oldu.






 

Gösteri için çadıra giren öğrencilerle sohbet eden Eşref Yiğit, etkinliğe ilişkin bir açıklama da yaptı. Yiğit, “Bugün Cerrah İlk ve Ortaokulumuzdayız. Şehir merkezimizdeki ilkokullarda gerçekleştirdiğimiz planetaryum gösterilerimizi kırsal mahallelerimizdeki öğrencilerimizle buluşturuyoruz. 27 kırsal mahallemizdeki toplam 29 okulumuzda bu gösteriyi öğrencilerimizle buluşturacağız. İnşallah 20 gün içerisinde bu etkinlikleri tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

 

İnegöl Belediyesi olarak öğrencilere ve gençlere önem verdiklerini de vurgulayarak; “Onların da bilimle ilgili olduklarının farkındayız. Bu maksat ve bu amaçla çocuklarımızın merakını biraz dindirebilmek ve onlara ufuk açabilmek adına planetaryum gösterilerine 23 Nisan etkinlikleri kapsamında kısa bir süre önce başlamıştık. İnşallah kırsal mahallelerimizde bulunan çocuklarımızı da bu bilimle alakalı planetaryum gösterimlerini yapmış olacağız. İnegöl Belediyesi olarak hem sosyal hem de sportif faaliyetlerde güzel adımlarla yolumuza devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra da çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş