SANAYiDE YENi SiSTEM

Yıllardan beridir ilçemizde sanayi fabrikalarındaki cumartesi günleri yapılan yarım günlük çalışma, yavaş yavaş yerini tam günlük tatile bıraktı. Yarım gün çalışmadan tam randıman alamayan bazı fabrikalar, 1 hafta cumartesi günü tam çalışma zamanı uygularken, ertesi hafta ise cumartesi gününü tam tatile çevirdi.

Yayınlama: 01.08.2017
1.493
A+
A-

İlçemizde yıllardan beri hafta sonu Cumartesi günleri yarım günlük çalışma sistemi, yavaş yavaş yerini farklı bir sisteme çeviriyor.

 

İlçemizde bazı fabrikalarca uygulanmaya başlayan yeni sistem, hem sanayi çalışanlarını hem de fabrika sahiplerini memnun ediyor.






 

Yıllardan beri Cumartesi günü öğlen saatlerine fiili çalışma gerçekleştirilirken, yarım günde tam randıman alınamıyordu. Çay saati de bu sistemin içerisine girince bazı fabrikalarda bu sistemi farklı bir sisteme çevirdi.

 

İlçemizde yeni sistem ise şu şekilde gerçekleştirilmeye başladı; bir hafta cumartesi yarım günlük çalışma yerine, tam günlük çalışma gerçekleştiriliyor. Bir sonraki hafta ise Cumartesi tam gün tatil veriliyor. Pazar günü de tatil olarak değerlendirilirken, sanayi çalışanları bir hafta 1 gün, ertesi hafta da 2 günlük tatil yapacak.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan bazı fabrika sahipleri, yarım günde randıman alamadıkları için yeni sisteme geçtiklerini, hafta da bir gün izin kullanan çalışanların bir sonraki hafta 2 gün tatil yapacaklarını belirtti. Yeni sistemin fabrikalardaki çalışanlar tarafından olumlu karşılanırken, önümüzdeki yıllarda sanayide ki tüm fabrikalar bu sisteme geçebileceği ifade edildi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş