Savaş sonrası İnegöl’e akın

Yayınlama: 16.05.2023
1.448
A+
A-

Ukrayna Rusya savaşının başlamasının ardından iki ülkeden de İnegöl’e insan akını gerçekleşti. Ukrayna’dan savaş nedeni ile Rusya’dan ise askere alım nedeni ile birçok kişi İnegöl’e gelerek ilçemize yerleşti.

Geçtiğimiz yıl kimsenin tahmin bile edemediği bir anda başlayan ve hala devam eden Ukrayna Rusya savaşı milyonlarca insanın farklı ülkelere yerleşmesine neden oluyor.

Bu kapsamda özellikle iki ülkede de Ahıskalı Türklerin bulunması, kardeş kavgasına dönüşüyor. Özellikle Ukrayna’da savaşın gerçekleştiği şehirlerde durmak istemeyen Ahıska Türkleri, bu ülkenin vatandaşı olmasına rağmen ülkelerini terk etmek zorunda kaldı.






Savaştan kaçan birçok Ahıskalı Türkün ilk adreslerinden biri ise İnegöl oldu. Özellikle Alanyurt Yeni Mahalle ve Fatih Mahallesi’ndeki akrabalarına sığınan Ukrayna’dan gelen savaşzedeler, daha sonra ise buraya yerleşmeye başladı.

Savaşın diğer tarafı olan Rusya’da bulunan Ahıskalı Türkler ise tamamen farklı nedenlerle İnegöl’e gelmeye devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanlığı’nın aldığı karar ile belirli yaş aralığında olan erkeklerin askere alımının yasalaşması ile bölgede yaşayan birçok Ahıskalı Türk, Rusya’dan ayrılmaya karar verdi.

Rusya adına savaşmak istemeyen birçok Ahıskalı Türk’ün yine ilk adreslerinden biri İnegöl oldu. Rusya’dan gelenler de Ukrayna’dan gelenler gibi Alanyurt ve Akhisar mahallelerine yerleşmeye başladı.

Öte yandan iki ülkeden de ayrılarak İnegöl’e araçları ile gelen Ahıskalı Türkleri, hala trafikte vatandaşı oldukları ülkelerin araçlarını kullanmaya devam ediyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş