Selim Ağa’yı bulmak için termal drone kullanılacak

Yayınlama: 15.10.2023
365
A+
A-

Domaniç ilçesinde, 80 yaşındaki yaşlı adamın kaybolması üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Engelli Selim Ece’nin eve dönmemesi üzerine başlatılan aramaya AFAD, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (İNDAK) ekipleri katılıyor. İNDAK tarafından aramada termal drone da kullanılacak.

Çukurca beldesinde ikamet eden Selim Ece’nin 4 Ekim Çarşamba gününden beri kayıp olması, ailesi tarafından kayıp başvurusuyla bildirildi. İhbarın ardından, yerel kolluk kuvvetleri ve arama kurtarma ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, termal kamera donanımına sahip dron da kullanılmaya başlandı.

İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği yöneticisi Alemdar Hasan Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Selim Ece’yi bulmak için 30 kişilik bir ekiple ormanlık alanda arama faaliyetlerine başladıklarını ifade etti. Ayrıca, Ece’yi tespit etmek amacıyla termal kameraya sahip bir drone da kullanacaklarını söyledi.






Kılıç, “Bir haftalık kayıp olarak Selim Ece amcamızı aramak için burada bulunuyoruz. Dört bayan ve 26 erkek olmak üzere 30 kişilik bir ekiple geldik. İki gün boyunca arama faaliyetlerinde bulunacağız ve umarım amcamızı sağ salim bulmuş oluruz” dedi.

HABER: BÜŞRA ÖZDEMİR



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş