SöZLEŞMELiLER KADROYA ALINMAALI

Sağlık-Sen Bursa İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, devam eden Toplu Sözleşme Görüşmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın açıklamasında, “En kısa sürede bütün sözleşmelilerin kadroya alınması gerekiyor” dedi.

Yayınlama: 10.08.2017
565
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Bursa İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın, “Kamu görevlilerinin hak ettikleri mali ve özlük hakları alması için mücadele edilecek. Sağlık-Sen’in de sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının genel yetkili sendikası. Sağlık çalışanları çok yoğun olarak ve zor şartlarda çalışmasına karşın bu çalışmalarının karşılığını alamıyor. Yıpranıyorlar, adaletsiz performans sistemi sebebiyle mağdur ediliyorlar. Güvenlik sorunları sebebiyle şiddete maruz kalıyorlar. Hak ettikleri nöbet ücretlerini alamıyorlar. Bu sebeple, masaya taşıdığımız sorunların çözülmesi ve tekliflerimizin kabul edilmesiyle, bu mağduriyet bir nebze de olsa giderilecektir” şeklinde konuştu.

 

Kamuda yaşanan başka bir sorunun ise sözleşmeli istihdamı olduğunu belirten Aydın, “Devletin 4/B, 4/C, vekil ebe hemşire, kamu dışı aile sağlığı merkezi çalışanları, ek ders karşılığı sözleşmeli, vekil, ek ders karşılığı görev yapan tarzı istihdamdan vazgeçerek tek tip istihdama dönmesi gerektiğini ifade etti. Bu tarz istihdamların çalışma barışını bozduğu gibi, sosyal sorunları da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Memiş, en kısa sürede bütün sözleşmelilerin kadroya alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş