SULAMA GöLETi DEĞiL öZEL MüLKiYET

Geçtiğimiz günlerde vidanjörlerle İnegöl Belediyesi’nin kanalizasyon atıklarını tarım sulama göletine döktüğü iddiası ortaya atılmıştı. Konu ile ilgili göleti de içine alan bölgede hafriyat çalışmaları yapan İnegöl Madencilik İşletme Sahibi Hüseyin Babacan, iddialar üzerine açıklamalarda bulunarak, “Burası sulama göleti değil. Burası özel mülkiyet. Eskiden kum ocağı olarak kullanılan, kullanıldıktan sonra da zemininde su biriken bir yer. Buranın ilçe belediyesi ile uzaktan yakından alakası yok.

Yayınlama: 12.09.2017
1.615
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde vidanjörlerle İnegöl Belediyesi’nin kanalizasyon atıklarını tarım sulama göletine döktüğü iddiası ortaya atılmıştı. Konu ile ilgili göleti de içine alan bölgede hafriyat çalışmaları yapan İnegöl Madencilik İşletme Sahibi Hüseyin Babacan, iddialar üzerine açıklamalarda bulunarak, “Burası sulama göleti değil. Burası özel mülkiyet. Eskiden kum ocağı olarak kullanılan, kullanıldıktan sonra da zemininde su biriken bir yer. Buranın ilçe belediyesi ile uzaktan yakından alakası yok. Burası Bursa Büyükşehir Belediyesine ait Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından her ay denetleme yapılan bir yer” dedi.

 

İnegöl Madencilik İşletme Sahibi Hüseyin Babacan, son günlerde ortaya atılan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.






 

SULAMA GÖLETİ DEĞİL ÖZEL MÜLKİYET

İddia edilen göletin sulama göleti olmadığını ve özel mülkiyet olduğunu belirten Babacan, “Burası sulama göleti değil. Burası özel mülkiyet. Eskiden kum ocağı olarak kullanılan, kullanıldıktan sonra da zemininde su biriken bir yer. Biz buraya 2015 senesinde Büyükşehir Belediyesi’nde hafriyat döküm sahası ruhsatı ve lisansı alarak burada faaliyet yapmaktayız. Burada geçmişte sulama yapan köylü kardeşlerimiz, belki sulamadan kaynaklanan şikayetleri olabilir ama özel mülkiyet burası bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Herhangi bir gölet olsa, Belediyeye ait, köylüye ait, hazineye ait bir yer olsa haklı olabilirler ama burası özel bir mülk” dedi.

 

İLÇE BELEDİYESİ İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK

Vidanjörlerle Belediyenin atıkları bu gölete dökmesinin söz konusu olmadığını belirten Babacan, “Biz burada belediyenin öngörmüş olduğu hafriyat toprağı ve inşaat atıkları döküyoruz. Onun dışında herhangi bir şeyin dökülmesi kesinlikle mümkün değil. Hele hele belediyenin vidanjörleri gelip döküyor olması gibi bir şey kesinlikle mümkün değil. Ayrıca buranın ilçe belediyesi ile uzaktan yakından alakası yok. Buranın kontrolü de denetimi de tamamen Bursa Büyükşehir Belediyesine ait Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından her ay denetleme yapılan bir yer. Hatta geçen yine böyle bir şey söz konusu olduğunda denetlemeye geldiler, sudan ve topraktan numune aldılar. Herhangi bir şey çıkmadı” ifadelerini kullandı.

 

Atılan iddialar üzerine, işletme sahibi olarak açıklama gereği duyduğunu belirten Babacan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Burası izinli, Büyükşehir ruhsatlı özel mülkümüz olan bir yerdir. Herhangi kaçak köçek bir durumumuz yoktur. Hele hele tehlikeli atıktır, kimyasal atıktır, asla söz konusu değildir. Son günlerde ortaya atılan iddialarda işletmemizin atı geçmesinden dolayı da bu açıklamayı yapma gereği duyduk”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş